Sitruuna-valkosipulisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-valkosipulisilakat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Pakastesilakkafileitä
3/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Tilli- ja/tai persiljasilppua
3 kpl
Viipaloitua valkosipulinkynttä

liemi

3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja anna sulaa. Mausta suolalla ja lisää päälle yrttisilppua. Taita fileet kiinni kalan mallisiksi ja pane vieri viereen uunivuokaan.

Ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet. Sekoita liemiainekset keskenään ja kaada kalojen päälle. Peitä vuoka kaksinkertaisella leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä alkuruokana leivän kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

849

203

17,0 g

3,0 g

1,3 g

1,3 g

12,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

0,5 dl Tilli- ja/tai persiljasilppua,

Viipaloitua valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli