Levitä silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja anna sulaa. Mausta suolalla ja lisää päälle yrttisilppua. Taita fileet kiinni kalan mallisiksi ja pane vieri viereen uunivuokaan.
Ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet. Sekoita liemiainekset keskenään ja kaada kalojen päälle. Peitä vuoka kaksinkertaisella leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä alkuruokana leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
849
17,0 g
3,0 g
1,3 g
1,3 g
—
12,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl Suolaa,
0,5 dl Tilli- ja/tai persiljasilppua,
Viipaloitua valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli