Sitruuna-valkosipulisilakat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastesilakkafileitä
3/4 tlsuolaa
1/2 dltilli- ja/tai persiljasilppua
3 kplviipaloitua valkosipulinkynttä

Liemi

3 rkloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa
1 tlhunajaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Levitä silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja anna sulaa. Mausta suolalla ja lisää päälle yrttisilppua. Taita fileet kiinni kalan mallisiksi ja pane vieri viereen uunivuokaan.

    Ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet. Sekoita liemiainekset keskenään ja kaada kalojen päälle. Peitä vuoka kaksinkertaisella leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä alkuruokana leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl Suolaa, 0,5 dl Tilli- ja/tai persiljasilppua, Viipaloitua valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
25.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025