Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti

Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Raikasta graavilohi sitruunalla. Tarjoa kalan kanssa rapsakkaa parsasalaattia ja sinapin puraisemaa ranskankermaa.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
sitruunaa
700 g
lohifileetä
1 1/2 rkl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria
1 tl
valkopippuria
5
tillinvartta

parsa-fenkolisalaatti

1 kpl
fenkoli
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
1 kpl
sitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä

sinappinen ranskankerma

2 dl
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
kokojyväsinappia
1 rkl
hienonnettua tilliä
1/2 tl
sormisuolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistus

1

Raasta kahden sitruunan kuoret. Peitä hedelmät kelmulla ja laita ne jääkaappiin. Hyödynnä hedelmäliha seuraavana päivänä kalan koristelussa.

2 kpl
sitruunaa
2

Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Hiero pintaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää sitruunan kuoriraaste.

1 1/2 rkl
karkeaa merisuolaa
700 g
lohifileetä
2 tl
sokeria
1 tl
valkopippuria
3

Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia. Aseta lihapuolet vastakkain. Kääri ensin kelmuun ja sitten folioon. Laita kala jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi. Kääntele pakettia muutaman kerran graavautumisen aikana.

4

Valmista salaatti. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen noin 10 minuutiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa nuput puoliksi. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Yhdistä sitruunamehu, kuoriraaste, öljy, sokeri, suola ja pippuri. Valuta fenkoliviipaleet. Lisää parsat ja fenkolit. Laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Viimeistele tillillä.

1 tl
sokeria
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruuna
1 tl
sormisuolaa
1 kpl
fenkoli
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä
5

Valmista sinappinen ranskankerma. Vaahdota ranskankerma. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri.

2 dl
(1 prk) ranskankermaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
sormisuolaa
1 rkl
hienonnettua tilliä
2 rkl
kokojyväsinappia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
Muokattu: 5.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1227

293

21,9 g

7,0 g

4,6 g

4,3 g

3,2 g

17,1 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli