Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Raikasta graavilohi sitruunalla. Tarjoa kalan kanssa rapsakkaa parsasalaattia ja sinapin puraisemaa ranskankermaa.
| 2 kpl | sitruunaa |
| 700 g | lohifileetä |
| 1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | valkopippuria |
| 5 | tillinvartta |
| Parsa-fenkolisalaatti | |
|---|---|
| 1 kpl | fenkoli |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| Sinappinen ranskankerma | |
| 2 dl | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | kokojyväsinappia |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Raasta kahden sitruunan kuoret. Peitä hedelmät kelmulla ja laita ne jääkaappiin. Hyödynnä hedelmäliha seuraavana päivänä kalan koristelussa.
Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Hiero pintaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää sitruunan kuoriraaste.
Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia. Aseta lihapuolet vastakkain. Kääri ensin kelmuun ja sitten folioon. Laita kala jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi. Kääntele pakettia muutaman kerran graavautumisen aikana.
Valmista salaatti. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen noin 10 minuutiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa nuput puoliksi. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Yhdistä sitruunamehu, kuoriraaste, öljy, sokeri, suola ja pippuri. Valuta fenkoliviipaleet. Lisää parsat ja fenkolit. Laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Viimeistele tillillä.
Valmista sinappinen ranskankerma. Vaahdota ranskankerma. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Raikasta graavilohi sitruunalla. Tarjoa kalan kanssa rapsakkaa parsasalaattia ja sinapin puraisemaa ranskankermaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunaa |
| 700 g | lohifileetä |
| 1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | valkopippuria |
| 5 | tillinvartta |
Parsa-fenkolisalaatti | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
Sinappinen ranskankerma | |
| 2 dl | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | kokojyväsinappia |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Raasta kahden sitruunan kuoret. Peitä hedelmät kelmulla ja laita ne jääkaappiin. Hyödynnä hedelmäliha seuraavana päivänä kalan koristelussa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunaa |
Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Hiero pintaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää sitruunan kuoriraaste.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 700 g | lohifileetä |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | valkopippuria |
Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia. Aseta lihapuolet vastakkain. Kääri ensin kelmuun ja sitten folioon. Laita kala jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi. Kääntele pakettia muutaman kerran graavautumisen aikana.
Valmista salaatti. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen noin 10 minuutiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa nuput puoliksi. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Yhdistä sitruunamehu, kuoriraaste, öljy, sokeri, suola ja pippuri. Valuta fenkoliviipaleet. Lisää parsat ja fenkolit. Laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Viimeistele tillillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | sokeria |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
Valmista sinappinen ranskankerma. Vaahdota ranskankerma. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 2 rkl | kokojyväsinappia |
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,6 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
17,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1227
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,6 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
17,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli