Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti
Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti
Yhteistyössä

Sitruunainen graavilohi ja parsa-fenkolisalaatti

Arvostele resepti
9 Annosta

Useita tunteja

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Raikasta graavilohi sitruunalla. Tarjoa kalan kanssa rapsakkaa parsasalaattia ja sinapin puraisemaa ranskankermaa.

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsitruunaa
700 glohifileetä
1 1/2 rklkarkeaa merisuolaa
2 tlsokeria
1 tlvalkopippuria
5 tillinvartta

Parsa-fenkolisalaatti

1 kplfenkoli
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
1 kplsitruuna
3 rkloliiviöljyä
1 tlsokeria
1 tlsormisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rklhienonnettua tilliä

Sinappinen ranskankerma

2 dl(1 prk) ranskankermaa
2 rklkokojyväsinappia
1 rklhienonnettua tilliä
1/2 tlsormisuolaa
1/3 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Raasta kahden sitruunan kuoret. Peitä hedelmät kelmulla ja laita ne jääkaappiin. Hyödynnä hedelmäliha seuraavana päivänä kalan koristelussa.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
  2. 2

    Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Hiero pintaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää sitruunan kuoriraaste.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklkarkeaa merisuolaa
    700 glohifileetä
    2 tlsokeria
    1 tlvalkopippuria
  3. 3

    Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia. Aseta lihapuolet vastakkain. Kääri ensin kelmuun ja sitten folioon. Laita kala jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi. Kääntele pakettia muutaman kerran graavautumisen aikana.

  4. 4

    Valmista salaatti. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen noin 10 minuutiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa nuput puoliksi. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Yhdistä sitruunamehu, kuoriraaste, öljy, sokeri, suola ja pippuri. Valuta fenkoliviipaleet. Lisää parsat ja fenkolit. Laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Viimeistele tillillä.

    MääräAinesosa
    1 tlsokeria
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
    3 rkloliiviöljyä
    1 kplsitruuna
    1 tlsormisuolaa
    1 kplfenkoli
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklhienonnettua tilliä
  5. 5

    Valmista sinappinen ranskankerma. Vaahdota ranskankerma. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ranskankermaa
    1/3 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsormisuolaa
    1 rklhienonnettua tilliä
    2 rklkokojyväsinappia

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä