Raasta kahden sitruunan kuoret. Peitä hedelmät kelmulla ja laita ne jääkaappiin. Hyödynnä hedelmäliha seuraavana päivänä kalan koristelussa.
Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Hiero pintaan suolaa, sokeria ja valkopippuria. Lisää sitruunan kuoriraaste.
Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia. Aseta lihapuolet vastakkain. Kääri ensin kelmuun ja sitten folioon. Laita kala jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi. Kääntele pakettia muutaman kerran graavautumisen aikana.
Valmista salaatti. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen noin 10 minuutiksi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa nuput puoliksi. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Yhdistä sitruunamehu, kuoriraaste, öljy, sokeri, suola ja pippuri. Valuta fenkoliviipaleet. Lisää parsat ja fenkolit. Laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Viimeistele tillillä.
Valmista sinappinen ranskankerma. Vaahdota ranskankerma. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
293
1227
21,9 g
7,0 g
4,6 g
4,3 g
3,2 g
17,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli