Sitruunainen kesäkurpitsapasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) kesäkurpitsaa
1 - 2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tlkuivattua minttua
200 gherneitä
1 - 2 dlruokakermaa
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori
1 - 2 rklsitruunamehua
150 gfetajuustoa

Lisäksi

500 gpastaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kesäkurpitsasuikaleita kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja mintulla. Lisää herneet ja kerma. Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä murennettu fetajuusto. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Kuivattua minttua, Sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä