Sitruunainen uunilohi
60 min

Nappaa talteen!
Tämä uunilohi valmistuu ilman kermaa. Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.
| 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna tai 2 limettiä |
| 1/4 dl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
- 1.
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan.
- 2.
Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.
- 3.
Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Sitruunainen uunilohi
Tämä uunilohi valmistuu ilman kermaa. Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Mausteliemi | |
| 1 kpl | sitruuna tai 2 limettiä |
| 1/4 dl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan.
Määrä Ainesosa 600 g lohi- tai kirjolohifileetä 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 2
Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna tai 2 limettiä 1/4 dl oliiviöljyä 3 kpl valkosipulinkynttä - 3
Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























