Sitruunainen uunilohi

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Tämä uunilohi valmistuu ilman kermaa. Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohi- tai kirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Mausteliemi

1 kplsitruuna tai 2 limettiä
1/4 dloliiviöljyä
3 kplvalkosipulinkynttä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan.

    MääräAinesosa
    600 glohi- tai kirjolohifileetä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna tai 2 limettiä
    1/4 dloliiviöljyä
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä