Sitruunainen uunilohi - Yhteishyvä

Sitruunainen uunilohi

Sitruunainen uunilohi
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Tämä uunilohi valmistuu ilman kermaa. Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

MAUSTELIEMI

1 kpl
Sitruuna tai 2 limettiä
1/4 dl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä

Näin teet

1

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan. Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.

Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 9.1.2019
Jaa Somessa