Sitruunainen uunilohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen uunilohi

Sitruunainen uunilohi uunissa ilman kermaa
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Tämä uunilohi valmistuu ilman kermaa. Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

MAUSTELIEMI

1 kpl
Sitruuna tai 2 limettiä
1/4 dl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä

Näin teet

1

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan.

600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
2

Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.

1 kpl
Sitruuna tai 2 limettiä
1/4 dl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.5.2019