Sitruunaiset hölskypotut eli hyrskypotut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Sitruunalla maustettujen hölskypottujen salaisuus on reipas ravistelu ja reilu nokare voita. Halkeilleet uudet perunat imevät kesän makuja sipulista ja tillistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
1 kplsitruuna
1 kplruukku tilliä
2 kplkevätsipulin vartta
75 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 10-15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
  2. 2

    Perunoiden kypsyessä purista sitruunan mehu. Hienonna tilli ja sipulit.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    2 kplkevätsipulin vartta
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää voi, sitruunamehu sekä hienonnettu tilli ja sipulit. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hajoavat hieman. Tarjoa esimerkiksi savukalan kanssa.

    MääräAinesosa
    75 gvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä