Sitruunaiset rahkaletut

arvosana5/5

(8)arviota
10 Kappaletta

30 min

Piristä rahkaletut raikkaalla sitruunalla. Proteiinirikkaat letut sopivat niin välipalaksi, jälkiruoaksi kuin brunssiherkuksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplsitruuna
25 gmargariinia
2 rklsokeria
1 kplkananmuna
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa

Paistamiseen

margariinia

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Pehmennä margariinia mikrossa noin 5 sekuntia. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sitruunan kuoriraaste ja muna. Lisää rahka, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    25 gmargariinia
    2 rklsokeria
    1 kplkananmuna
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna nokare margariinia lettupannun koloissa. Lisää koloihin reilu 1 rkl taikinaa. Tasoita paistinlastalla. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa marjojen tai hillon kanssa.

    MääräAinesosa
    margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä