Sitruunapasha

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Sitruunainen pasha on perinteistä pashaa kevyempää ja raikkaampaa. Tarjoa pääsiäismakeisilla koristeltuna jälkiruokana tai vaikkapa pullaviipaleen päällä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 gmaitorahkaa
2 kplmunankeltuaista
1 1/2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
1 kplsitruuna
2 rklkandeerattua appelsiininkuorta
1 rklsukaattia
2 rklrusinoita
2 dlvispikermaa

Koristeeksi

kandeerattua appelsiininkuorta
pääsiäismakeisia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri rahkaan. Pese ja raasta sitruunasta 2 tl kuorta ja purista 3 rkl mehua. Lisää rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    2 kplmunankeltuaista
    1 1/2 dltomusokeria
    250 gmaitorahkaa
    2 tlvaniljasokeria
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Hienonna halutessasi appelsiininkuoripaloja ja sukaattia pienemmäksi ja lisää massaan rusinoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklkandeerattua appelsiininkuorta
    1 rklsukaattia
    2 rklrusinoita
  3. 3

    Vaahdota kerma ja kääntele rahkaseokseen. Vuoraa pieni pashamuotti tai siivilä sideharsolla tai kaksi pientä kahvinsuodatinsuppiloa suodatinpaperilla. Kaada massa muottiin, peitä ja anna valua kulhon päällä seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
  4. 4

    Kumoa pasha tarjoiluastialle ja koristele appelsiininkuoripaloilla ja makeisilla.

    MääräAinesosa
    kandeerattua appelsiininkuorta
    pääsiäismakeisia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kandeerattua appelsiininkuorta, kandeerattua appelsiininkuorta, Pääsiäismakeisia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä