Sitruunapasha | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen pasha

Sitruunapasha

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sitruunainen pasha on perinteistä pashaa kevyempää ja raikkaampaa. Tarjoa pääsiäismakeisilla koristeltuna jälkiruokana tai vaikkapa pullaviipaleen päällä.

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
Maitorahkaa
2 kpl
Munankeltuaista
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Hillottua appelsiininkuorta
1 rkl
Sukaattia
2 rkl
Rusinoita, halutessasi
2 dl
Vispikermaa

koristeeksi

Hillottua appelsiininkuorta
Pääsiäismakeisia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita keltuaiset ja tomusokeri rahkaan. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla sekä kuoriraasteella. Hakkaa appelsiininkuori ja sukaatti rouheeksi ja lisää massaan (rusinoiden kanssa).

2 kpl
Munankeltuaista
1 1/2 dl
Tomusokeria
250 g
Maitorahkaa
2 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Hillottua appelsiininkuorta
1 rkl
Sukaattia
2 rkl
Rusinoita, halutessasi
2

Vaahdota kerma ja kääntele rahkaseokseen. Vuoraa pieni pashamuotti tai siivilä sideharsolla tai kaksi pientä kahvinsuodatinsuppiloa suodatinpaperilla. Kaada massa muottiin, peitä ja anna valua kulhon päällä seuraavaan päivään. Kumoa pasha tarjolle ja koristele.

2 dl
Vispikermaa
Pääsiäismakeisia
Hillottua appelsiininkuorta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1148

274

16,7 g

10,0 g

22,2 g

22,2 g

0,7 g

7,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua sitruunankuorta,

Hillottua appelsiininkuorta,

Pääsiäismakeisia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli