Sitruunapasha
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sitruunainen pasha on perinteistä pashaa kevyempää ja raikkaampaa. Tarjoa pääsiäismakeisilla koristeltuna jälkiruokana tai vaikkapa pullaviipaleen päällä.
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 kpl | munankeltuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | kandeerattua appelsiininkuorta |
| 1 rkl | sukaattia |
| 2 rkl | rusinoita |
| 2 dl | vispikermaa |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| kandeerattua appelsiininkuorta | |
| pääsiäismakeisia | |
- 1.
Sekoita keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri rahkaan. Pese ja raasta sitruunasta 2 tl kuorta ja purista 3 rkl mehua. Lisää rahkaseokseen.
- 2.
Hienonna halutessasi appelsiininkuoripaloja ja sukaattia pienemmäksi ja lisää massaan rusinoiden kanssa.
- 3.
Vaahdota kerma ja kääntele rahkaseokseen. Vuoraa pieni pashamuotti tai siivilä sideharsolla tai kaksi pientä kahvinsuodatinsuppiloa suodatinpaperilla. Kaada massa muottiin, peitä ja anna valua kulhon päällä seuraavaan päivään.
- 4.
Kumoa pasha tarjoiluastialle ja koristele appelsiininkuoripaloilla ja makeisilla.
Sitruunapasha
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Sitruunainen pasha on perinteistä pashaa kevyempää ja raikkaampaa. Tarjoa pääsiäismakeisilla koristeltuna jälkiruokana tai vaikkapa pullaviipaleen päällä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 kpl | munankeltuaista |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | kandeerattua appelsiininkuorta |
| 1 rkl | sukaattia |
| 2 rkl | rusinoita |
| 2 dl | vispikermaa |
Koristeeksi | |
| kandeerattua appelsiininkuorta | |
| pääsiäismakeisia | |
Valmistus
- 1
Sekoita keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri rahkaan. Pese ja raasta sitruunasta 2 tl kuorta ja purista 3 rkl mehua. Lisää rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl munankeltuaista 1 1/2 dl tomusokeria 250 g maitorahkaa 2 tl vaniljasokeria 1 kpl sitruuna - 2
Hienonna halutessasi appelsiininkuoripaloja ja sukaattia pienemmäksi ja lisää massaan rusinoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl kandeerattua appelsiininkuorta 1 rkl sukaattia 2 rkl rusinoita - 3
Vaahdota kerma ja kääntele rahkaseokseen. Vuoraa pieni pashamuotti tai siivilä sideharsolla tai kaksi pientä kahvinsuodatinsuppiloa suodatinpaperilla. Kaada massa muottiin, peitä ja anna valua kulhon päällä seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa - 4
Kumoa pasha tarjoiluastialle ja koristele appelsiininkuoripaloilla ja makeisilla.
Määrä Ainesosa kandeerattua appelsiininkuorta pääsiäismakeisia
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1123
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,2 g
Hiilihydraatteja
21,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1123
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,2 g
Hiilihydraatteja
21,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kandeerattua appelsiininkuorta, kandeerattua appelsiininkuorta, Pääsiäismakeisia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























