Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori muusin joukkoon. Purista joukkoon mehua ja sekoita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
769
184
6,1 g
3,6 g
26,5 g
2,8 g
1,6 g
4,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Sitruunan raastettu kuori,
2 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli