Sitruunaperunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Sitruunaperunamuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Piristä perunamuusia tuoreella sitruunalla! Pese sitruuna hyvin ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon sitruunan raastettua kuorta ja sitruunamehua. Katso sitruunaperunamuusin ohje!

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori muusin joukkoon. Purista joukkoon mehua ja sekoita.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

769

184

6,1 g

3,6 g

26,5 g

2,8 g

1,6 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Sitruunan raastettu kuori,

2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli