Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori muusin joukkoon. Purista joukkoon mehua ja sekoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
184
769
6,1 g
3,6 g
26,5 g
2,8 g
1,6 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Sitruunan raastettu kuori,
2 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli