Sitruunaperunamuusi

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Piristä perunamuusia tuoreella sitruunalla! Pese sitruuna hyvin ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon sitruunan raastettua kuorta ja sitruunamehua. Katso sitruunaperunamuusin ohje!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
3 dlkeitinlientä tai maitoa
50 gvoita (halutessasi)
1 kplsitruunan raastettu kuori
2 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori muusin joukkoon. Purista joukkoon mehua ja sekoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Sitruunan raastettu kuori, 2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025