Nuiji broilerin paistileikkeet ohuemmiksi.
Valmista marinadi: kuori uloin kerros sitruunaruohoista ja hienonna sisus. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soijakastike, limen mehu, ruskea sokeri, sambal oelek ja öljy.
Marinoi broilerin paistileikkeitä seoksessa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Paista marinoidut broilerit kypsiksi pannulla tai grillissä.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja silppua chili.
Sekoita kaali, porkkana, kevätsipuli, chili ja yrtit keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, limen mehu, kalakastike ja sokeri.
Hiero kastike kaalisalaatin joukkoon käsin ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Tarjoile salaatti vielä lämpimän broilerin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
950
227
10,0 g
1,5 g
15,8 g
14,3 g
0,3 g
18,3 g
2,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl sitruunaruohoa,
3 rkl kalakastiketta,
2 rkl limen mehua,
1 - 3 rkl sambal oelek -chilitahnaa,
300 g kaalia,
2 kpl kevätsipulia,
1 dl hienonnettua korianteria ja thaibasilikaa yhteensä,
1 rkl inkivääriä raastettuna,
3 rkl riisiviinietikkaa,
3 rkl limen mehua,
2 rkl kalakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli