
Sitruunaruohobroileri ja vietnamilainen kaalisalaatti


Ainekset
Vietnamilainen kaalisalaatti
Valmistus
Nuiji broilerin paistileikkeet ohuemmiksi.
Valmista marinadi: kuori uloin kerros sitruunaruohoista ja hienonna sisus. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soijakastike, limen mehu, ruskea sokeri, sambal oelek ja öljy.
Marinoi broilerin paistileikkeitä seoksessa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Paista marinoidut broilerit kypsiksi pannulla tai grillissä.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja silppua chili.
Sekoita kaali, porkkana, kevätsipuli, chili ja yrtit keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, limen mehu, kalakastike ja sokeri.
Hiero kastike kaalisalaatin joukkoon käsin ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Tarjoile salaatti vielä lämpimän broilerin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1139
6,0 g
1,0 g
22,3 g
19,0 g
2,3 g
28,5 g
4,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl sitruunaruohoa,
1 - 3 rkl sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli