Smetanakuha uunissa | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Smetanakuha uunissa

Smetanakuha uunissa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Smetanalla kuorrutettu kuha on helppo ja herkullinen kalaruoka parhaimmillaan. Ilman ylimääräistä kikkailua valmistuva vähätiskinen uuniruoka sopii niin viikonloppuun kuin arkeen. Tarjoa upean makuisen kalavuoan kanssa esimerkiksi perunamuusia, maustekurkkuja ja paahdettuja ruusukaaleja.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3/4 tl
suolaa
120 g
(1 prk) smetanaa
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna

vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

pinnalle

1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta kuhafileet kevyesti öljyttyyn vuokaan. Mausta suolalla.

3/4 tl
suolaa
600 g
kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1/2 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita smetanan joukkoon sitruunanmehu ja pippuri. Levitä seos kalojen päälle.

2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
3

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

1/2
ruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Mausta rasiallinen halkaistuja ruusukaaleja hunajalla, suolalla ja pippurilla. Paahda samassa uunissa smetanakuhan kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 22.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1056

252

15,0 g

8,5 g

0,8 g

0,8 g

28,8 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli