Spagetti kasviksista

Nappaa talteen!
Spagetin sijaan tehdään kasviksista ”pasta”, jossa on reilusti makua inkivääristä, chilistä ja purjon vihreästä osasta. Paista kasviksia vain muutama minuutti, jotta ”pastan” rakenne jää napakaksi. Kasvisspagetti sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | palsternakkaa |
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjon vihreä osa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | raastettua inkivääriä |
| 2 rkl | (kylmäpuristettua) rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa (halutessasi) |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1 dl | korianteria hienonnettuna |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat ja palsternakka. Vuole porkkanat, palsternakka ja kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
- 2.
Paista kasviksia öljyssä kasarissa sekoitellen 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta soijalla ja halutessasi suolalla.
- 3.
Murustele fetajuusto paistokseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Tiesitkö? Purjon vihreä osa ei sisällä fodmap-yhdisteitä.
Spagetti kasviksista
Spagetin sijaan tehdään kasviksista ”pasta”, jossa on reilusti makua inkivääristä, chilistä ja purjon vihreästä osasta. Paista kasviksia vain muutama minuutti, jotta ”pastan” rakenne jää napakaksi. Kasvisspagetti sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | porkkanoita |
| 200 g | palsternakkaa |
| 400 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjon vihreä osa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | raastettua inkivääriä |
| 2 rkl | (kylmäpuristettua) rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa (halutessasi) |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1 dl | korianteria hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat ja palsternakka. Vuole porkkanat, palsternakka ja kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanoita 200 g palsternakkaa 400 g kesäkurpitsaa 1 kpl purjon vihreä osa 1 kpl punainen chili 2 rkl raastettua inkivääriä - 2
Paista kasviksia öljyssä kasarissa sekoitellen 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta soijalla ja halutessasi suolalla.
Määrä Ainesosa 2 rkl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1/4 tl (¼ tl) suolaa (halutessasi) - 3
Murustele fetajuusto paistokseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Tiesitkö? Purjon vihreä osa ei sisällä fodmap-yhdisteitä.
Määrä Ainesosa 100 g fetajuustoa 1 dl korianteria hienonnettuna
Tiesitkö? Purjon vihreä osa ei sisällä fodmap-yhdisteitä.
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punainen chili, 2 rkl Raastettua inkivääriä, 0,25 tl (¼ tl) suolaa (halutessasi), 1 dl Korianteria hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























