Sticky tofu
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sticky tofu eli tahmea tofu on suosittu kiinalainen ruoka. Kuorruta rapeaksi paistettu tofu maukkaalla tahmealla kastikkeella, ja nauti riisin ja limen kanssa.
| 200 g | kiinteää tofua (luomu) |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala) |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| limelohkoja | |
| (kevätsipulia hienonnettuna) | |
| (punaista chiliä viipaloituna) | |
| (seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- 2.
Valmista kastike. Purista appelsiinin mehu. Kuori ja raasta valkosipulit sekä inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 3.
Kuutioi tofu. Siirrä kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon maissitärkkelys, öljy ja soija. Paista kuutiot rapeaksi pannulla. Lisää kastike ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa tofu keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Sticky tofu eli tahmea tofu on suosittu kiinalainen ruoka. Kuorruta rapeaksi paistettu tofu maukkaalla tahmealla kastikkeella, ja nauti riisin ja limen kanssa.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kiinteää tofua (luomu) |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | soijakastiketta (gluteeniton) |
Kastike | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala) |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| limelohkoja | |
| (kevätsipulia hienonnettuna) | |
| (punaista chiliä viipaloituna) | |
| (seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Määrä Ainesosa 200 g kiinteää tofua (luomu) - 2
Valmista kastike. Purista appelsiinin mehu. Kuori ja raasta valkosipulit sekä inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala) 2 rkl maissitärkkelystä 2 rkl tomaattipyreetä 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl ruokosokeria 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl omenaviinietikkaa - 3
Kuutioi tofu. Siirrä kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon maissitärkkelys, öljy ja soija. Paista kuutiot rapeaksi pannulla. Lisää kastike ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa tofu keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa 3 rkl maissitärkkelystä 2 rkl rypsiöljyä 2 tl soijakastiketta (gluteeniton) keitettyä jasmiiniriisiä limelohkoja (kevätsipulia hienonnettuna) (punaista chiliä viipaloituna) (seesaminsiemeniä)
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1545
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1545
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl rypsiöljyä , 1 rkl raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala), 2 rkl tomaattipyreetä , keitettyä jasmiiniriisiä, limelohkoja, (kevätsipulia hienonnettuna) , (punaista chiliä viipaloituna), (seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























