Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sunnuntain broileriruukku

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 - 500 g
Broilerin rintafileetä suikaloituna
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sitruunapippuria
1 rkl
Hunajaa
1 kpl
Sipuli
Pala purjoa suikaleina
2 dl
Vettä
Kanaliemikuutio
200 - 300 g
Tuoreita herkkusieniä
Pussi pakastettua maissia
1 - 2 rkl
Vaaleaa kastikesuurustetta esim. maizena
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä halutessasi

Pinnalle:

500 g
Voi- tai lehtitaikinaa
Kananmuna voiteluun
Seesamin- tai unikonsiemeniähalutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä kevyesti ruskistaen. Mausta liha ja hauduta se kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää pannuun samalla hienonnettu sipuli ja purjo, vesi ja murennettu liemikuutio. Huuhtele ja paloittele herkkusienet samaan pannuun. Kiehauta ja lisää maissinjyvät. Sekoita ja suurusta liemi kastikesuurusteella pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää halutessasi valkosipulia.Jaa seos neljään uuninkestävään annosvuokaan tai pieneen kulhoon. Voitele vuokien ulkoreunan yläosista noin 1 cm:n kaitale munalla.Kaaviloi voitaikina neliöksi ja jaa neljään palaan, jotka peittävät vuoan ja sopivat niiden kansiksi. Nosta taikinapalat vuokien päälle ja paina tiiviisti reunoihin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita pinnalle.Voitele pinta munalla ja pistele kansiin haarukalla reikiä, joista höyry pääsee pois. Ripottele pintaan siemeniä, jos haluat. Nosta vuoat uunin alaosaan ritilälle ja kypsennä 225 asteessa, kunnes kannet ovat ruskeita ja kauniin pulleita. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.