Sunnuntain broileriruukku

Nappaa talteen!
| 400 - 500 g | broilerin rintafileetä suikaloituna |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | sipuli |
| pala purjoa suikaleina | |
| 2 dl | vettä |
| kanaliemikuutio | |
| 200 - 300 g | tuoreita herkkusieniä |
| pussi pakastettua maissia | |
| 1 - 2 rkl | vaaleaa kastikesuurustetta esim. maizena |
| 2 - 3 kpl | valkosipulin kynttä halutessasi |
| Pinnalle: | |
|---|---|
| 500 g | voi- tai lehtitaikinaa |
| kananmuna voiteluun | |
| seesamin- tai unikonsiemeniähalutessasi | |
- 1.
Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä kevyesti ruskistaen. Mausta liha ja hauduta se kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää pannuun samalla hienonnettu sipuli ja purjo, vesi ja murennettu liemikuutio. Huuhtele ja paloittele herkkusienet samaan pannuun. Kiehauta ja lisää maissinjyvät. Sekoita ja suurusta liemi kastikesuurusteella pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää halutessasi valkosipulia.Jaa seos neljään uuninkestävään annosvuokaan tai pieneen kulhoon. Voitele vuokien ulkoreunan yläosista noin 1 cm:n kaitale munalla.Kaaviloi voitaikina neliöksi ja jaa neljään palaan, jotka peittävät vuoan ja sopivat niiden kansiksi. Nosta taikinapalat vuokien päälle ja paina tiiviisti reunoihin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita pinnalle.Voitele pinta munalla ja pistele kansiin haarukalla reikiä, joista höyry pääsee pois. Ripottele pintaan siemeniä, jos haluat. Nosta vuoat uunin alaosaan ritilälle ja kypsennä 225 asteessa, kunnes kannet ovat ruskeita ja kauniin pulleita. Tarjoa heti.
Sunnuntain broileriruukku
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 - 500 g | broilerin rintafileetä suikaloituna |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | sipuli |
| pala purjoa suikaleina | |
| 2 dl | vettä |
| kanaliemikuutio | |
| 200 - 300 g | tuoreita herkkusieniä |
| pussi pakastettua maissia | |
| 1 - 2 rkl | vaaleaa kastikesuurustetta esim. maizena |
| 2 - 3 kpl | valkosipulin kynttä halutessasi |
Pinnalle: | |
| 500 g | voi- tai lehtitaikinaa |
| kananmuna voiteluun | |
| seesamin- tai unikonsiemeniähalutessasi | |
Valmistus
- 1
Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä kevyesti ruskistaen. Mausta liha ja hauduta se kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää pannuun samalla hienonnettu sipuli ja purjo, vesi ja murennettu liemikuutio. Huuhtele ja paloittele herkkusienet samaan pannuun. Kiehauta ja lisää maissinjyvät. Sekoita ja suurusta liemi kastikesuurusteella pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää halutessasi valkosipulia.Jaa seos neljään uuninkestävään annosvuokaan tai pieneen kulhoon. Voitele vuokien ulkoreunan yläosista noin 1 cm:n kaitale munalla.Kaaviloi voitaikina neliöksi ja jaa neljään palaan, jotka peittävät vuoan ja sopivat niiden kansiksi. Nosta taikinapalat vuokien päälle ja paina tiiviisti reunoihin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita pinnalle.Voitele pinta munalla ja pistele kansiin haarukalla reikiä, joista höyry pääsee pois. Ripottele pintaan siemeniä, jos haluat. Nosta vuoat uunin alaosaan ritilälle ja kypsennä 225 asteessa, kunnes kannet ovat ruskeita ja kauniin pulleita. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












