Supernopeat siemensämpylät
30 min

Nappaa talteen!
Maukkaat siemensämpylät valmistuvat vähällä vaivalla. Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.
| 2 dl | porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa) |
| 2 dl | piimää |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 4 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa 2 dl porkkanaraastetta kulhoon. Lisää piimä ja hunaja. Sekoita.
- 2.
Mittaa toiseen kulhoon hiivaleipäjauhot, kurpitsansiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja kaada jauhoseos porkkana-piimäseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.
- 3.
Laita leivinpaperi uunipellille. Tee siihen lusikalla 8 samankokoista taikinakasaa. Jätä väleihin tilaa, koska sämpylät leviävät uunissa. Laita pelti uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Kun otat pellin uunista, tarkista että sämpylät ovat myös pohjasta kauniin ruskeita.
Supernopeat siemensämpylät
Maukkaat siemensämpylät valmistuvat vähällä vaivalla. Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa) |
| 2 dl | piimää |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 4 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa 2 dl porkkanaraastetta kulhoon. Lisää piimä ja hunaja. Sekoita.
Määrä Ainesosa 2 dl porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa) 2 dl piimää 1 rkl juoksevaa hunajaa - 2
Mittaa toiseen kulhoon hiivaleipäjauhot, kurpitsansiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja kaada jauhoseos porkkana-piimäseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.
Määrä Ainesosa 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja 1 dl kurpitsansiemeniä 1 rkl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa - 3
Laita leivinpaperi uunipellille. Tee siihen lusikalla 8 samankokoista taikinakasaa. Jätä väleihin tilaa, koska sämpylät leviävät uunissa. Laita pelti uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Kun otat pellin uunista, tarkista että sämpylät ovat myös pohjasta kauniin ruskeita.
Vinkki! Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.
Ravintosisältö
180
Energiaa kcal
754
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,6 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
180
Energiaa kcal
754
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,6 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























