Supernopeat siemensämpylät

Arvostele resepti
8 Kappaletta

30 min

Maukkaat siemensämpylät valmistuvat vähällä vaivalla. Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlporkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)
2 dlpiimää
1 rkljuoksevaa hunajaa
4 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1 dlkurpitsansiemeniä
1 rklleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa 2 dl porkkanaraastetta kulhoon. Lisää piimä ja hunaja. Sekoita.

    MääräAinesosa
    2 dlporkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)
    2 dlpiimää
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  2. 2

    Mittaa toiseen kulhoon hiivaleipäjauhot, kurpitsansiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja kaada jauhoseos porkkana-piimäseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.

    MääräAinesosa
    4 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    1 dlkurpitsansiemeniä
    1 rklleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Laita leivinpaperi uunipellille. Tee siihen lusikalla 8 samankokoista taikinakasaa. Jätä väleihin tilaa, koska sämpylät leviävät uunissa. Laita pelti uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Kun otat pellin uunista, tarkista että sämpylät ovat myös pohjasta kauniin ruskeita.

Vinkki! Nämä pikasämpylät maistuvat parhaimmalta leivontapäivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä