Taateli-omenakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Taateli-omenakastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Taateli-omenakastike viimeistelee joulukinkkuaterian. Säästä osa kinkun paistoliemestä kinkun kastiketta varten.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Vettä
5 kpl
Tuoretta taatelia
1 - 2 kpl
Kirpeää omenaa
2 dl
Kinkun paistolientä
2 dl
Kermaa
2 tl
Lihafondia
Musta- tai valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa vesi kattilaan. Lisää taatelit sekä kuoritut ja paloitellut omenat. Keitä hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta hedelmät sauvasekoittimella. Lisää paistoliemi, fondi sekä kerma. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta pippurilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

460

110

9,0 g

6,1 g

5,6 g

4,9 g

0,9 g

0,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Musta- tai valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli