Poista taateleista kivet. Pane taatelit, kanelitangot ja vaniljasokeri kattilaan. Lisää vettä (noin 3,5 dl) niin paljon, että taatelit ja kanelitangot juuri ja juuri peittyvät.
Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Poista kanelitangot. Painele taatelit lusikalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita siivilään jäänyt sose sattumiksi hillon joukkoon.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä noin 5 dl) ja purkita hillo kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Voit korvata vaniljasokerin ½ teelusikallisella vaniljajauhetta ja saat tehtyä hillon ilman lisättyä sokeria.
Vinkki: Tarjoa hillo Pähkinä-siemennäkkärin ja juustojen kanssa. Juustotarjottimelle sopivat esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto, pitkään kypsytty gouda tai cheddar, mustaleimaemmental sekä vegaaniset juustonkaltaiset tuotteet.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
663
158
0,6 g
—
31,4 g
31,4 g
5,8 g
2,4 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl kanelitankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli