Taatelihillo
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suloisen kanelinen taatelihillo keitetään vain muutamasta raaka-aineesta. Hillo maistuu herkuttelujuustojen ja pähkinä-siemennäkkärin kanssa. Taatelihillo on myös ihana ruokalahja.
| 400 g | tuoreita taateleita |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 1/2 dl | vettä |
- 1.
Poista taateleista kivet. Pane taatelit, kanelitangot ja vaniljasokeri kattilaan. Lisää vettä (noin 3,5 dl) niin paljon, että taatelit ja kanelitangot juuri ja juuri peittyvät.
- 2.
Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Poista kanelitangot. Painele taatelit lusikalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita siivilään jäänyt sose sattumiksi hillon joukkoon.
- 3.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä noin 5 dl) ja purkita hillo kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Taatelihillo
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Suloisen kanelinen taatelihillo keitetään vain muutamasta raaka-aineesta. Hillo maistuu herkuttelujuustojen ja pähkinä-siemennäkkärin kanssa. Taatelihillo on myös ihana ruokalahja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | tuoreita taateleita |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 1/2 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Poista taateleista kivet. Pane taatelit, kanelitangot ja vaniljasokeri kattilaan. Lisää vettä (noin 3,5 dl) niin paljon, että taatelit ja kanelitangot juuri ja juuri peittyvät.
Määrä Ainesosa 400 g tuoreita taateleita 2 kpl kanelitankoa 1 tl vaniljasokeria 3 1/2 dl vettä - 2
Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Poista kanelitangot. Painele taatelit lusikalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita siivilään jäänyt sose sattumiksi hillon joukkoon.
- 3
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä noin 5 dl) ja purkita hillo kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Voit korvata vaniljasokerin ½ teelusikallisella vaniljajauhetta ja saat tehtyä hillon ilman lisättyä sokeria.
Vinkki: Tarjoa hillo Pähkinä-siemennäkkärin ja juustojen kanssa. Juustotarjottimelle sopivat esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto, pitkään kypsytty gouda tai cheddar, mustaleimaemmental sekä vegaaniset juustonkaltaiset tuotteet.
Ravintosisältö
158
Energiaa kcal
663
Energiaa kj
0,6 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
31,4 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
158
Energiaa kcal
663
Energiaa kj
0,6 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
31,4 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl kanelitankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























