Taatelihillo | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Taatelihillo

Taatelihillo

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Suloisen kanelinen taatelihillo keitetään vain muutamasta raaka-aineesta. Hillo maistuu herkuttelujuustojen ja pähkinä-siemennäkkärin kanssa. Taatelihillo on myös ihana ruokalahja.

Ainekset

400 g
tuoreita taateleita
2 kpl
kanelitankoa
1 tl
vaniljasokeria
3 1/2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista taateleista kivet. Pane taatelit, kanelitangot ja vaniljasokeri kattilaan. Lisää vettä (noin 3,5 dl) niin paljon, että taatelit ja kanelitangot juuri ja juuri peittyvät.

3 1/2 dl
vettä
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kanelitankoa
400 g
tuoreita taateleita
2

Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Poista kanelitangot. Painele taatelit lusikalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita siivilään jäänyt sose sattumiksi hillon joukkoon.

3

Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä noin 5 dl) ja purkita hillo kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Voit korvata vaniljasokerin ½ teelusikallisella vaniljajauhetta ja saat tehtyä hillon ilman lisättyä sokeria.

Vinkki: Tarjoa hillo Pähkinä-siemennäkkärin ja juustojen kanssa. Juustotarjottimelle sopivat esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto, pitkään kypsytty gouda tai cheddar, mustaleimaemmental sekä vegaaniset juustonkaltaiset tuotteet.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

663

158

0,6 g

31,4 g

31,4 g

5,8 g

2,4 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl kanelitankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli