Tacot sienitäytteellä
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tacot täytetään meheviksi osterivinokkaista tehdyllä nyhtösienitäytteellä. Nämä tacot ovat täydellinen kasvisvaihtoehto tacohetkeen.
| Nyhtösienitäyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 rs) osterivinokkaita |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus chilijauhetta | |
| Lisäksi | |
| 8 kpl | (1 pkt) vehnätortilloja |
| 80 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 200 g | (1 rs) guacamolea |
| 300 g | (1 rs) tomaattisalsaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
- 1.
Puhdista sienet. Vedä sienet haarukan avulla säikeiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Lisää öljy ja sipulit pannulle sienien joukkoon. Paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
- 3.
Lämmitä tortillat pannulla tai mikrossa. Täytä ne sienitäytteellä, salaatilla, guacamolella ja salsalla. Viimeistele nokareella kaurafraichea.
Tacot täytetään meheviksi osterivinokkaista tehdyllä nyhtösienitäytteellä. Nämä tacot ovat täydellinen kasvisvaihtoehto tacohetkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Nyhtösienitäyte | |
| 400 g | (2 rs) osterivinokkaita |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus chilijauhetta | |
Lisäksi | |
| 8 kpl | (1 pkt) vehnätortilloja |
| 80 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 200 g | (1 rs) guacamolea |
| 300 g | (1 rs) tomaattisalsaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
Valmistus
- 1
Puhdista sienet. Vedä sienet haarukan avulla säikeiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) osterivinokkaita - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Lisää öljy ja sipulit pannulle sienien joukkoon. Paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl soijakastiketta 1 rkl tomaattipyreetä 1 rkl vaahterasiirappia 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl juustokuminaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus chilijauhetta - 3
Lämmitä tortillat pannulla tai mikrossa. Täytä ne sienitäytteellä, salaatilla, guacamolella ja salsalla. Viimeistele nokareella kaurafraichea.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 pkt) vehnätortilloja 80 g (1 ps) salaattisekoitusta 200 g (1 rs) guacamolea 300 g (1 rs) tomaattisalsaa 2 dl (1 prk) kaurafraichea
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1480
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1480
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























