Talvinen hedelmäsalaatti

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Hedelmäsalaatti kootaan talvisen sesongin parhaista hedelmistä ja raikas liemi sekoitetaan limenmehusta ja hunajasta. Maun viimeistelevät minttu, basilika ja kookoshiutaleet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplappelsiinia
400 g(1/4 kpl) hunajamelonia
1 kplmango
2 kplkiiviä
125 gvihreitä viinirypäleitä

Liemi

2 kpllimeä
1 rkljuoksevaa hunajaa

Pinnalle

2 rklminttua
2 rklbasilikaa
kookoshiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori appelsiinit. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja toinen viipaleiksi. Leikkaa melonista kuori pois ja poista siemenet. Poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä. Kuori kiivit. Paloittele meloni, mango ja kiivit. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne.

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinia
    400 g(1/4 kpl) hunajamelonia
    1 kplmango
    2 kplkiiviä
    125 gvihreitä viinirypäleitä
  2. 2

    Valmista liemi puristamalla limeistä mehu. Sekoita hunaja mehun joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  3. 3

    Sekoita liemi varovasti hedelmien joukkoon ja anna maustua hetken aikaa. Asettele hedelmät tarjoiluastialle. Viimeistele hedelmäsalaatti mintun ja basilikan lehdillä sekä kookoshiutaleilla.

    MääräAinesosa
    2 rklminttua
    2 rklbasilikaa
    kookoshiutaleita

Lisää liemeen ripaus kardemummaa, vaniljaa tai chiliä, jolloin saat kastikkeeseen uutta makua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kookoshiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.11.2025
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä