Talvinen hedelmäsalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Hedelmäsalaatti kootaan talvisen sesongin parhaista hedelmistä ja raikas liemi sekoitetaan limenmehusta ja hunajasta. Maun viimeistelevät minttu, basilika ja kookoshiutaleet.
| 2 kpl | appelsiinia |
| 400 g | (1/4 kpl) hunajamelonia |
| 1 kpl | mango |
| 2 kpl | kiiviä |
| 125 g | vihreitä viinirypäleitä |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 kpl | limeä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Pinnalle | |
| 2 rkl | minttua |
| 2 rkl | basilikaa |
| kookoshiutaleita | |
- 1.
Kuori appelsiinit. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja toinen viipaleiksi. Leikkaa melonista kuori pois ja poista siemenet. Poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä. Kuori kiivit. Paloittele meloni, mango ja kiivit. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne.
- 2.
Valmista liemi puristamalla limeistä mehu. Sekoita hunaja mehun joukkoon.
- 3.
Sekoita liemi varovasti hedelmien joukkoon ja anna maustua hetken aikaa. Asettele hedelmät tarjoiluastialle. Viimeistele hedelmäsalaatti mintun ja basilikan lehdillä sekä kookoshiutaleilla.
Hedelmäsalaatti kootaan talvisen sesongin parhaista hedelmistä ja raikas liemi sekoitetaan limenmehusta ja hunajasta. Maun viimeistelevät minttu, basilika ja kookoshiutaleet.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | appelsiinia |
| 400 g | (1/4 kpl) hunajamelonia |
| 1 kpl | mango |
| 2 kpl | kiiviä |
| 125 g | vihreitä viinirypäleitä |
Liemi | |
| 2 kpl | limeä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Pinnalle | |
| 2 rkl | minttua |
| 2 rkl | basilikaa |
| kookoshiutaleita | |
Valmistus
- 1
Kuori appelsiinit. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja toinen viipaleiksi. Leikkaa melonista kuori pois ja poista siemenet. Poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä. Kuori kiivit. Paloittele meloni, mango ja kiivit. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne.
Määrä Ainesosa 2 kpl appelsiinia 400 g (1/4 kpl) hunajamelonia 1 kpl mango 2 kpl kiiviä 125 g vihreitä viinirypäleitä - 2
Valmista liemi puristamalla limeistä mehu. Sekoita hunaja mehun joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 kpl limeä 1 rkl juoksevaa hunajaa - 3
Sekoita liemi varovasti hedelmien joukkoon ja anna maustua hetken aikaa. Asettele hedelmät tarjoiluastialle. Viimeistele hedelmäsalaatti mintun ja basilikan lehdillä sekä kookoshiutaleilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl minttua 2 rkl basilikaa kookoshiutaleita
Lisää liemeen ripaus kardemummaa, vaniljaa tai chiliä, jolloin saat kastikkeeseen uutta makua.
Ravintosisältö
214
Energiaa kcal
893
Energiaa kj
1,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
35,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
214
Energiaa kcal
893
Energiaa kj
1,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
35,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kookoshiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























