Tandooribroileri

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Herkulliset broilerinkoivet saavat itämaisen kuorrutuksen, jossa maistuu sekä inkivääri että kurkuma.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin koipi-reisipalaa
4 rklturkkilaista jogurttia
1/2 kplsitruunan mehu
pala tuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklgaram masala -mausteseosta
1 rklchilimausteseosta
1 tlsuolaa
1 tlpaprikajauhetta
1 tlkurkumaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jogurtti, sitruunamehu, raastettu inkivääri, murskattu valkosipulinkynsi ja loput mausteet. Nosta koipi-reisipalat tukevaan pakastuspussiin. Lusikoi jogurtti-mausteseos pussiin. Painele ilma pois pussista ja sulje. Kääntele pussia, jotta koivet maustuvat tasaisesti. Anna koipien maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

    Nosta koivet uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes liha irtoaa luusta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan mehu, Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, 1 rkl Garam masala -mausteseosta, 1 rkl Chilimausteseosta, 1 tl Suolaa, 1 tl Paprikajauhetta, 1 tl Kurkumaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025