Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tattaripuuro uunissa

timer-icon60 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa haudutettu tattaripuuro on helppo ja hyvää tekevä. Täyteläinen uunipuuro maistuu ihanalta maidon ja lisukkeiden kera.

Ainekset

3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 tl
margariinia vuoan voiteluun
1 l
maitoa
1 tl
suolaa

Lisäksi

1 kpl
omenaa
100 g
kuivattuja taateleita
4 rkl
siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada valutetut suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola.

1 tl
suolaa
1 l
maitoa
3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 tl
margariinia vuoan voiteluun
2

Kypsennä puuroa uunissa noin tunti. Sekoita kerran kypsennyksen alkuvaiheessa.

3

Tarjoa tattaripuuro omenan, kuivattujen taateleiden ja siemensekoituksen kera tai tuttuun tapaan marjojen kanssa.

4 rkl
siemensekoitusta
1 kpl
omenaa
100 g
kuivattuja taateleita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
|
Muokattu: 12.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1658

6,8 g

3,3 g

63,0 g

23,5 g

6,0 g

16,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli