Tattaripuuro uunissa | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tattaripuuro uunissa

Tattaripuuro uunissa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa haudutettu tattaripuuro on helppo ja hyvää tekevä. Täyteläinen uunipuuro maistuu ihanalta maidon ja lisukkeiden kera.

Ainekset

3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 rkl
margariinia vuoan voiteluun
1 l
maitoa
1 tl
suolaa

lisäksi

omenaa
kuivattuja taateleita
siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada valutetut suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola.

1 tl
suolaa
1 l
maitoa
3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 rkl
margariinia vuoan voiteluun
2

Kypsennä puuroa uunissa noin tunti. Sekoita kerran kypsennyksen alkuvaiheessa.

3

Tarjoa tattaripuuro omenan, kuivattujen taateleiden ja siemensekoituksen kera tai tuttuun tapaan marjojen kanssa.

siemensekoitusta
omenaa
kuivattuja taateleita
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 5.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1419

339

6,5 g

3,0 g

52,0 g

12,3 g

3,8 g

15,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

omenaa,

kuivattuja taateleita,

siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli