Täyteläinen tattaripuuro

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 10 min aktiivista)

Tattaripuuro hautuu uunissa helposti herkullisen täyteläiseksi. Täyteläinen uunipuuro on lempeä vatsalle ja maistuu ihanalta maidon ja lisukkeiden kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dltattarisuurimoita
1 tlmargariinia vuoan voiteluun
1 lmaitoa
1 tlsuolaa

Lisäksi

1 kplomenaa
100 gkuivattuja taateleita
4 rklsiemensekoitusta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada valutetut suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 lmaitoa
    3 1/2 dltattarisuurimoita
    1 tlmargariinia vuoan voiteluun
  2. 2

    Kypsennä puuroa uunissa noin tunti. Sekoita kerran kypsennyksen alkuvaiheessa.

  3. 3

    Tarjoa tattaripuuro omenan, kuivattujen taateleiden ja siemensekoituksen kera tai tuttuun tapaan marjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklsiemensekoitusta
    1 kplomenaa
    100 gkuivattuja taateleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.12.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä