Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilppu ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki, lisää tomaattipyree ja jatka vielä hetki kuumennusta. Lisää tomaatit, mausteet ja mehu tai viini.
Painele tomaatteja rikki kauhalla. Anna hautua 15–20 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kastikkeeseen. Tarkista maku. Silppua pinnalle basilikaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
147
617
10,8 g
3,3 g
1,5 g
1,5 g
0,3 g
3,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja,
0,25 tl Chilirouhetta,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli