Täyteläinen tomaattikastike

Nappaa talteen!
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja |
| 2 dl | omenamehua tai valkoviiniä |
| 1 tl | sokeria |
| 50 g | raastettua parmesaania |
| 1/4 tl | chilirouhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 rkl | silputtua basilikaa |
- 1.
Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilppu ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki, lisää tomaattipyree ja jatka vielä hetki kuumennusta. Lisää tomaatit, mausteet ja mehu tai viini.
Painele tomaatteja rikki kauhalla. Anna hautua 15–20 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kastikkeeseen. Tarkista maku. Silppua pinnalle basilikaa.
Täyteläinen tomaattikastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja |
| 2 dl | omenamehua tai valkoviiniä |
| 1 tl | sokeria |
| 50 g | raastettua parmesaania |
| 1/4 tl | chilirouhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 rkl | silputtua basilikaa |
Valmistus
- 1
Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilppu ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki, lisää tomaattipyree ja jatka vielä hetki kuumennusta. Lisää tomaatit, mausteet ja mehu tai viini.
Painele tomaatteja rikki kauhalla. Anna hautua 15–20 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kastikkeeseen. Tarkista maku. Silppua pinnalle basilikaa.
Ravintosisältö
150
Energiaa kcal
628
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
150
Energiaa kcal
628
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja, 0,25 tl Chilirouhetta, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























