Pese punajuuret ja keitä vedessä kypsiksi. Jäähdytä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita sokeri, suola ja osa jauhoista taikinaan. Vaivaa loput jauhot käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kuori ja paloittele jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 40 x 60 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle, käännä saumapuoli alaspäin ja muotoile rulla kranssiksi leivinpaperille pellille. Nipistä liitoskohta kiinni ja jauhota kranssin pinta kevyesti.
Leikkaa kranssi saksilla 3 cm:n paloiksi melkein pohjaan saakka. Kääntele palat limittäin leikkauspinta ylöspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1032
13,9 g
1,9 g
23,3 g
2,3 g
2,1 g
6,1 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli