Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetty joulukranssi

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Pähkinäisellä punajuuripestolla täytetty saksittu suolainen kranssi on näyttävä pikkujoulupöydän tarjottava. Leipäkranssi on myös joulun maistuvin lahja!

Ainekset

3 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
rypsiöljyä

Punajuuripesto

2 - 3 kpl
(200 g) punajuurta
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä
80 g
(2 dl) parmesaania tai muuta voimakasta juustoa raastettuna
3/4 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese punajuuret ja keitä vedessä kypsiksi. Jäähdytä.

2 - 3 kpl
(200 g) punajuurta
2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita sokeri, suola ja osa jauhoista taikinaan. Vaivaa loput jauhot käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

3 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
rypsiöljyä
3

Kuori ja paloittele jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä
80 g
(2 dl) parmesaania tai muuta voimakasta juustoa raastettuna
3/4 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 40 x 60 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle, käännä saumapuoli alaspäin ja muotoile rulla kranssiksi leivinpaperille pellille. Nipistä liitoskohta kiinni ja jauhota kranssin pinta kevyesti.

5

Leikkaa kranssi saksilla 3 cm:n paloiksi melkein pohjaan saakka. Kääntele palat limittäin leikkauspinta ylöspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

6

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1032

13,9 g

1,9 g

23,3 g

2,3 g

2,1 g

6,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli