Täytetty porsaan ulkofilee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Porsaan ulkofileen voi täyttää haluamallaan tavalla. Tässä reseptissä porsaan ulkofilee on täytetty ilmakuivatulla kinkulla sekä aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgporsaan ulkofileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Täyte:

1 kplsipuli
1/2 rklöljyä
1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
60 gilmakuivattua kinkkua

Kiinnittämiseen:

coctailtikkuja tai valkoista puuvillalankaa

Paistamiseen:

margariini-öljyseosta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Poista fileestä ylimääräinen rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Avaa filee leikkaamalla veitsellä molempia reunoja kohden. Jätä kuitenkin reunat kiinni. Nuiji fileetä kevyesti käsin.

    MääräAinesosa
    1 kgporsaan ulkofileetä
  2. 2

    Valmista täyte. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuliviipaleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Paloittele kinkku ja aurinkokuivattu tomaatti. Yhdistä ainekset ja levitä seos fileelle. Sulje filee cocktailtikuilla tai kutistumattomalla langalla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1/2 rklöljyä
    60 gilmakuivattua kinkkua
    1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
    coctailtikkuja tai valkoista puuvillalankaa
  3. 3

    Kuumenna margariini-öljyseos pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja työnnä paistomittari lihaan. Kypsennä fileetä 175 asteessa 45-60 minuuttia. Liha on kypsää, kun sen sisälämpö on 70-75 astetta.

    MääräAinesosa
    margariini-öljyseosta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  4. 4

    Ota filee uunista, poista tikut tai lanka ja kääri folioon. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile.

Täytevaihtoehtoja: Feta-tomaattitäyte 100 g fetajuustoa, 1 dl aurinkokuivattua tomaattia Paloittele juusto ja aurinkokuivatut tomaatit.

Oliivi-sienitäyte 1 dl oliiveja, 100 g herkkusieniä Paloittele oliivit ja herkkusienet.

Omena-sipulitäyte 2 omenaa1 sipuli, 1/4 tl suolaa, ripaus mustapippuria, 2 tl hunajaa Kuori omenat ja sipuli. Paloittele. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää omenanpalat, suola, mustapippuri ja hunaja.

Aprikoositäyte 1 1/2 dl kuivattuja aprikooseja Suikaloi aprikoosit.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä