Täytetty porsaan ulkofilee
Ainekset
TÄYTE:
KIINNITTÄMISEEN:
PAISTAMISEEN:
Näin teet
Poista fileestä ylimääräinen rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Avaa filee leikkaamalla veitsellä molempia reunoja kohden. Jätä kuitenkin reunat kiinni. Nuiji fileetä kevyesti käsin. Valmista täyte. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuliviipaleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Paloittele kinkku ja aurinkokuivattu tomaatti. Yhdistä ainekset ja levitä seos fileelle. Sulje filee cocktailtikuilla tai kutistumattomalla langalla. Kuumenna margariini-öljyseos pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja työnnä paistomittari lihaan. Kypsennä fileetä 175 asteessa 45-60 minuuttia. Liha on kypsää, kun sen sisälämpö on 70-75 astetta. Ota filee uunista, poista tikut tai lanka ja kääri folioon. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile.TäytevaihtoehtojaFeta-tomaattitäyte100 g fetajuustoa1 dl aurinkokuivattua tomaattiaPaloittele juusto ja aurinkokuivatut tomaatit.Oliivi-sienitäyte1 dl oliiveja100 g herkkusieniäPaloittele oliivit ja herkkusienet.Omena-sipulitäyte2 omenaa1 sipuli1/4 tl suolaaripaus mustapippuria2 tl hunajaaKuori omenat ja sipuli. Paloittele. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää omenanpalat, suola, mustapippuri ja hunaja.Aprikoositäyte1 1/2 dl kuivattuja aprikoosejaSuikaloi aprikoosit.