Täytetyt avokadot
15 min

Nappaa talteen!
Täytetty avokado on herkullinen alkupala tai pikkusuolainen tarjottava. Avokadon raikkaassa täytteessä on mm. katkarapuja, omenaa ja leipäjuustoa.
| 180 g | pakastekatkarapuja |
| 2 kpl | isoa avokadoa |
| 1 kpl | pieni omena |
| 100 g | leipäjuustoa |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 kpl | limetin raastettu kuori |
| 1 rkl | limettimehua |
| 1/2 tl | currya |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | isoa salaatilehteä |
- 1.
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat pois rikkomatta kuoria. Pilko avokadot. Pese omena ja pilko kuorineen. Kuutioi leipäjuusto.
Sekoita katkaravut, avokadot, omena ja leipäjuusto. Lisää joukkoon majoneesi, basilika, limettiraaste ja -mehu sekä mausteet. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Nostele salaatinlehdet tarjoilulautasille. Aseta avokadonkuoret salaatinlehdille. Täytä kukkuroilleen katkarapuseoksella ja anna lopun valua salaatinlehdille. Kääräise loppu katkarapuseos salaatinlehden sisään ja nauti.
Täytetyt avokadot
Täytetty avokado on herkullinen alkupala tai pikkusuolainen tarjottava. Avokadon raikkaassa täytteessä on mm. katkarapuja, omenaa ja leipäjuustoa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | pakastekatkarapuja |
| 2 kpl | isoa avokadoa |
| 1 kpl | pieni omena |
| 100 g | leipäjuustoa |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 kpl | limetin raastettu kuori |
| 1 rkl | limettimehua |
| 1/2 tl | currya |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| 4 kpl | isoa salaatilehteä |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat pois rikkomatta kuoria. Pilko avokadot. Pese omena ja pilko kuorineen. Kuutioi leipäjuusto.
Sekoita katkaravut, avokadot, omena ja leipäjuusto. Lisää joukkoon majoneesi, basilika, limettiraaste ja -mehu sekä mausteet. Nostele ainekset kevyesti sekaisin. Nostele salaatinlehdet tarjoilulautasille. Aseta avokadonkuoret salaatinlehdille. Täytä kukkuroilleen katkarapuseoksella ja anna lopun valua salaatinlehdille. Kääräise loppu katkarapuseos salaatinlehden sisään ja nauti.
Ravintosisältö
262
Energiaa kcal
1098
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
262
Energiaa kcal
1098
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin raastettu kuori, 1 rkl Limettimehua, 0,5 tl Currya, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Isoa salaatilehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























