Täytetyt munakoisot - Yhteishyvä

Täytetyt munakoisot

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Munakoisoa
400 g
Tomaattimurskaa
250 g
Jauhelihaa, sika-nautaa tai lammasta
1 kpl
Sipuli
2 - 4 kpl
Valkosipulin kynttä
Suolaa, mustapippuria, basilikaa
Kanelia
2 - 3 rkl
Öljyä

PINNALLE:

1 - 2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra kuoren sisällä olevaa maltoa pois niin, että kuorta jää noin 1 cm:n paksuudelta. Kuutioi koverrettu malto ja laita paistinpannuun öljytilkan kanssa kypsymään.Mausta palat suolalla ja kanelilla.Kypsennä sen jälkeen pannussa jauheliha ja sipulisilppu. Ruskista molemmat. Lisää tomaattimurske. Mausta seos hyvin.Sekoita molemmat paistokset.Voitele munakoisojen sisäpinta öljyllä ja ripauta hiukan suolaa ja pippuria päälle. Jaa täyte kuoriin. Nosta munakoisot uunivuokaan ja ripota runsaasti juustoraastetta päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.Tarjoa lisänä leipää ja salaattia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa