Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat. Poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää riisi, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi täyte paprikoiden sisälle. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.
Vinkki: Käytä riisin sijaan kuskusia tai täysjyväohraa. Kasvisversion saat korvaamalla broilerin jauhelihan kaurajauhiksella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1386
331
15,5 g
6,3 g
22,3 g
6,8 g
3,5 g
22,8 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl hienonnettua persiljaa,
2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli