Täytetyt paprikat
60 min

Nappaa talteen!
Täytetyt paprikat ovat helppo arkiruoka, joka sopii myös seuraavan päivän evääksi. Sekoita täysjyväriisistä, broilerin jauhelihasta ja tuorejuustosta mehevä täyte paprikoille.
| 1 dl | täysjyväriisiä |
| 4 kpl | isoa paprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 rs) broilerin jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustettua) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat. Poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit.
- 3.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää riisi, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Lusikoi täyte paprikoiden sisälle. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.
Täytetyt paprikat ovat helppo arkiruoka, joka sopii myös seuraavan päivän evääksi. Sekoita täysjyväriisistä, broilerin jauhelihasta ja tuorejuustosta mehevä täyte paprikoille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | täysjyväriisiä |
| 4 kpl | isoa paprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 rs) broilerin jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustettua) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1 dl täysjyväriisiä - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat. Poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa paprikaa 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi - 3
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää riisi, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) broilerin jauhelihaa 70 g (1 prk) tomaattipyreetä 1/2 kpl (ruukkua) persiljaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl paprikajauhetta 100 g (1 rs) tuorejuustoa (maustettua) 150 g (1 ps) juustoraastetta - 4
Lusikoi täyte paprikoiden sisälle. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.
Vinkki: Käytä riisin sijaan kuskusia tai täysjyväohraa, ja tavallisten paprikoiden sijaan suippopaprikoita. Kasvisversion saat korvaamalla broilerin jauhelihan kaurajauhiksella.
Ravintosisältö
476
Energiaa kcal
1992
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
476
Energiaa kcal
1992
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























