Täytetyt paprikat

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min

Täytetyt paprikat ovat helppo arkiruoka, joka sopii myös seuraavan päivän evääksi. Sekoita täysjyväriisistä, broilerin jauhelihasta ja tuorejuustosta mehevä täyte paprikoille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dltäysjyväriisiä
4 kplisoa paprikaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
400 g(1 rs) broilerin jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
70 g(1 prk) tomaattipyreetä
1/2 kpl(ruukkua) persiljaa
1 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
100 g(1 rs) tuorejuustoa (maustettua)
150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 dltäysjyväriisiä
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat. Poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa paprikaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää riisi, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) broilerin jauhelihaa
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
    1/2 kpl(ruukkua) persiljaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlpaprikajauhetta
    100 g(1 rs) tuorejuustoa (maustettua)
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  4. 4

    Lusikoi täyte paprikoiden sisälle. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa täytetyt paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.

Vinkki: Käytä riisin sijaan kuskusia tai täysjyväohraa, ja tavallisten paprikoiden sijaan suippopaprikoita. Kasvisversion saat korvaamalla broilerin jauhelihan kaurajauhiksella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä