Täytetyt perunavohvelit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ahvenanmaalaiset röstivohvelit ovat herkullisia vohveleita raastetusta perunasta. Tarjoa rapeat vohvelit kylmäsavulohi- tai hernepestotäytteellä.
| 8 kpl | (2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste) |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita | |
| Kylmäsavulohitäyte | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita |
| Tillijogurtti | |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia 10% |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 rkl | kapriksia |
| tilliä | |
| Hernepestotäyte | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 35 g | (½ dl) cashewpähkinöitä |
| 3/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Marinoidut tomaatit | |
| 250 g | (1 rs) miniluumutomaatteja |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Sulata röstivohvelit kylmässä vedessä noin 20 minuuttia muovipakkauksessaan. Valmista vohveleille joko kylmäsavulohitäyte tillijogurtin kanssa tai hernepestotäyte marinoitujen tomaattien kanssa.
- 2.
Kylmäsavulohitäyte ja tillijogurtti
Puolita lohiviipaleet. Sekoita tillijogurtin ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Hienonna punasipuli.
- 3.
Hernepestotäyte ja marinoidut tomaatit
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Huuhtele ja lohko tomaatit neljään osaan. Hienonna basilikanlehdet. Kääntele tomaatit, basilika, öljy ja etikka kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla.
- 4.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat ruokalusikallisella voita. Ota pakkauksesta yksi annos taikinaa kerrallaan ja levitä se raudalle lastalla, halkaisija noin 16 senttimetriä. Paista vohvelia 4-6 minuuttia kullanruskeaksi. Tarkkaile paistoa ja lisää tarvittaessa voita.
- 5.
Täytä vohvelit valitsemallasi täytteellä. Lusikoi tillijogurttia röstivohveleille. Asettele päälle viipale kylmäsavulohta ja viimeistele punasipulilla, kapriksilla sekä tillillä. Tai lusikoi hernepestoa ja marinoituja tomaatteja röstivohveleille.
Täytetyt perunavohvelit
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Ahvenanmaalaiset röstivohvelit ovat herkullisia vohveleita raastetusta perunasta. Tarjoa rapeat vohvelit kylmäsavulohi- tai hernepestotäytteellä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste) |
Paistamiseen | |
| voita | |
Kylmäsavulohitäyte | |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita |
Tillijogurtti | |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia 10% |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 rkl | kapriksia |
| tilliä | |
Hernepestotäyte | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 35 g | (½ dl) cashewpähkinöitä |
| 3/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Marinoidut tomaatit | |
| 250 g | (1 rs) miniluumutomaatteja |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Sulata röstivohvelit kylmässä vedessä noin 20 minuuttia muovipakkauksessaan. Valmista vohveleille joko kylmäsavulohitäyte tillijogurtin kanssa tai hernepestotäyte marinoitujen tomaattien kanssa.
Määrä Ainesosa 8 kpl (2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste) - 2
Kylmäsavulohitäyte ja tillijogurtti
Puolita lohiviipaleet. Sekoita tillijogurtin ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Hienonna punasipuli.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita 3 dl turkkilaista jogurttia 10% 3 rkl tilliä hienonnettuna 2 tl sitruunanmehua 1 tl sitruunankuorta raastettuna 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl pieni punasipuli - 3
Hernepestotäyte ja marinoidut tomaatit
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Huuhtele ja lohko tomaatit neljään osaan. Hienonna basilikanlehdet. Kääntele tomaatit, basilika, öljy ja etikka kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 1 kpl valkosipulinkynsi 35 g (½ dl) cashewpähkinöitä 3/4 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 250 g (1 rs) miniluumutomaatteja 1/4 kpl ruukkua basilikaa 1 tl balsamiviinietikkaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 1 rkl rypsiöljyä - 4
Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat ruokalusikallisella voita. Ota pakkauksesta yksi annos taikinaa kerrallaan ja levitä se raudalle lastalla, halkaisija noin 16 senttimetriä. Paista vohvelia 4-6 minuuttia kullanruskeaksi. Tarkkaile paistoa ja lisää tarvittaessa voita.
- 5
Täytä vohvelit valitsemallasi täytteellä. Lusikoi tillijogurttia röstivohveleille. Asettele päälle viipale kylmäsavulohta ja viimeistele punasipulilla, kapriksilla sekä tillillä. Tai lusikoi hernepestoa ja marinoituja tomaatteja röstivohveleille.
Määrä Ainesosa 1 rkl kapriksia tilliä
Vinkki: Voit valmistaa vohvelit myös paistinpannulla. Kuumenna ruokalusikallinen voita ja levitä yksi annos taikinaa pannulle lastalla painellen. Paista 3–5 minuuttia molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarvittaessa lisää voita pannulle, kun käännät vohvelin.
Vinkki: Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja valmista hernepestotäyte, niin saat annoksesta täysin vegaanisen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























