Täytetyt perunavohvelit

arvosana5/5

(8)arviota
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Ahvenanmaalaiset röstivohvelit ovat herkullisia vohveleita raastetusta perunasta. Tarjoa rapeat vohvelit kylmäsavulohi- tai hernepestotäytteellä.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kpl(2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste)

Paistamiseen

voita

Kylmäsavulohitäyte

150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita

Tillijogurtti

3 dlturkkilaista jogurttia 10%
3 rkltilliä hienonnettuna
2 tlsitruunanmehua
1 tlsitruunankuorta raastettuna
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kplpieni punasipuli
1 rklkapriksia
tilliä

Hernepestotäyte

200 g(1 ps) pakasteherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
35 g(½ dl) cashewpähkinöitä
3/4 kplruukkua basilikaa
2 rklsitruunanmehua
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Marinoidut tomaatit

250 g(1 rs) miniluumutomaatteja
1/4 kplruukkua basilikaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlbalsamiviinietikkaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata röstivohvelit kylmässä vedessä noin 20 minuuttia muovipakkauksessaan. Valmista vohveleille joko kylmäsavulohitäyte tillijogurtin kanssa tai hernepestotäyte marinoitujen tomaattien kanssa.

    MääräAinesosa
    8 kpl(2 pkt, à 400 g) röstivåhvelia (pakaste)
  2. 2

    Kylmäsavulohitäyte ja tillijogurtti

    Puolita lohiviipaleet. Sekoita tillijogurtin ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Hienonna punasipuli.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) kylmäsavukirjolohiviipaleita
    3 dlturkkilaista jogurttia 10%
    3 rkltilliä hienonnettuna
    2 tlsitruunanmehua
    1 tlsitruunankuorta raastettuna
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplpieni punasipuli
  3. 3

    Hernepestotäyte ja marinoidut tomaatit

    Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Huuhtele ja lohko tomaatit neljään osaan. Hienonna basilikanlehdet. Kääntele tomaatit, basilika, öljy ja etikka kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    35 g(½ dl) cashewpähkinöitä
    3/4 kplruukkua basilikaa
    2 rklsitruunanmehua
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    250 g(1 rs) miniluumutomaatteja
    1/4 kplruukkua basilikaa
    1 tlbalsamiviinietikkaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat ruokalusikallisella voita. Ota pakkauksesta yksi annos taikinaa kerrallaan ja levitä se raudalle lastalla, halkaisija noin 16 senttimetriä. Paista vohvelia 4-6 minuuttia kullanruskeaksi. Tarkkaile paistoa ja lisää tarvittaessa voita.

  5. 5

    Täytä vohvelit valitsemallasi täytteellä. Lusikoi tillijogurttia röstivohveleille. Asettele päälle viipale kylmäsavulohta ja viimeistele punasipulilla, kapriksilla sekä tillillä. Tai lusikoi hernepestoa ja marinoituja tomaatteja röstivohveleille.

    MääräAinesosa
    1 rklkapriksia
    tilliä

Vinkki: Voit valmistaa vohvelit myös paistinpannulla. Kuumenna ruokalusikallinen voita ja levitä yksi annos taikinaa pannulle lastalla painellen. Paista 3–5 minuuttia molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarvittaessa lisää voita pannulle, kun käännät vohvelin.

Vinkki: Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja valmista hernepestotäyte, niin saat annoksesta täysin vegaanisen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä