Täytetyt uuninauriit

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Uuninauriit maistuvat salaatin kanssa tai vaikkapa liharuoan lisukkeena. Täytä nauriit juustolla, mausta hunajalla ja ripottele päälle vielä pähkinärouhetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplnaurista
1 tlsuolaa
100 gsinihomejuustoa
1 rklvoita
1 rklhunajaa
3 rklrouhittuja pähkinöitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese nauriit. Leikkaa pois kanta ja ohut viipale juuripuolelta. Ripottele nauriiden päälle vähän suolaa ja kääri nauriit folioon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 ½–2 tuntia tai kunnes nauriit ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    4 kplnaurista
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Koverra nauriista vähän sisustaa pois lusikalla. Hienonna sisus ja sekoita siihen juusto, voi ja hunaja. Lusikoi täyte nauriiden päälle. Ripottele pinnalle pähkinöitä. Kuumenna, kunnes juusto ja pähkinät saavat vähän väriä.

    MääräAinesosa
    1 rklhunajaa
    100 gsinihomejuustoa
    1 rklvoita
    3 rklrouhittuja pähkinöitä

Vinkki: Voit käyttää myös vuohen- tai kermajuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä