Täytetyt uunitomaatit

Tarjoile uunitomaatit alkuruokana tai lisäkkeenä. Voit valmistaa tomaatit myös etukäteen ja tarjoilla ne kylminä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa tomaattia
1/2 tlsuolaa

Kuorrutus:

1/2 dlöljyä
2 kplvalkosipulin kynttä
1 dlbasilikaa
mustapippuria
3/4 dlparmesaanijuustoa raasteena
1/4 dlkorppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Pese ja halkaise tomaatit. Nosta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Ripottele suola tomaattien pinnalle.

    Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää mustapippuri, parmesaani ja korppujauho. Jaa kuorrutus tomaatinpuolikkaille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025