Täytetyt uunitomaatit
Annokset
4
Ruokavalio
Tarjoile uunitomaatit alkuruokana tai lisäkkeenä. Voit valmistaa tomaatit myös etukäteen ja tarjoilla ne kylminä.
Ainekset
4 kpl
Isoa tomaattia
1/2 tl
Suolaa
KUORRUTUS:
1/2 dl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 dl
Basilikaa
Mustapippuria
3/4 dl
Parmesaanijuustoa raasteena
1/4 dl
Korppujauhoja
Näin teet
1
Pese ja halkaise tomaatit. Nosta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Ripottele suola tomaattien pinnalle.
Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää mustapippuri, parmesaani ja korppujauho. Jaa kuorrutus tomaatinpuolikkaille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 15.11.2018