Täytetyt uunitomaatit

Nappaa talteen!
Tarjoile uunitomaatit alkuruokana tai lisäkkeenä. Voit valmistaa tomaatit myös etukäteen ja tarjoilla ne kylminä.
| 4 kpl | isoa tomaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kuorrutus: | |
|---|---|
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 dl | basilikaa |
| mustapippuria | |
| 3/4 dl | parmesaanijuustoa raasteena |
| 1/4 dl | korppujauhoja |
- 1.
Pese ja halkaise tomaatit. Nosta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Ripottele suola tomaattien pinnalle.
Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää mustapippuri, parmesaani ja korppujauho. Jaa kuorrutus tomaatinpuolikkaille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Täytetyt uunitomaatit
Tarjoile uunitomaatit alkuruokana tai lisäkkeenä. Voit valmistaa tomaatit myös etukäteen ja tarjoilla ne kylminä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa tomaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
Kuorrutus: | |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 dl | basilikaa |
| mustapippuria | |
| 3/4 dl | parmesaanijuustoa raasteena |
| 1/4 dl | korppujauhoja |
Valmistus
- 1
Pese ja halkaise tomaatit. Nosta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Ripottele suola tomaattien pinnalle.
Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää mustapippuri, parmesaani ja korppujauho. Jaa kuorrutus tomaatinpuolikkaille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












