Teriyaki-uunilohi

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Itse tehty, japanilaisittain maustettu teriyakikastike valmistuu hetkessä ja se tekee uunilohesta vastustamattoman hyvää.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä
suolaa

Teriyakikastike

1/2 dlmakeaa soijakastiketta
2 rklruokokidesokeria
1 rklriisiviinietikkaa
1 kplraastettu valkosipulinkynsi
1 rklraastettua inkivääriä

Lisäksi

1 1/2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa lohifilee neljään palaan ja mausta kevyesti suolalla.

    MääräAinesosa
    700 glohifileetä
    suolaa
  2. 2

    Keitä kastikkeen aineksia hetki kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmakeaa soijakastiketta
    2 rklruokokidesokeria
    1 kplraastettu valkosipulinkynsi
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 rklraastettua inkivääriä
  3. 3

    Paahda lohipaloja uunivuoassa 225-asteiseessa uunissa 10 minuuttia. Valuta päälle kastike ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklseesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Raastettu valkosipulinkynsi, 1 rkl Raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä