Teriyaki-uunilohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohi teriyaki -kastikkeella uunissa

Teriyaki-uunilohi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lohi saa päälleen japanilaisittain maustetun teriyaki -kastikkeen.

Ainekset

700 g
Lohifileetä
Suolaa

teriyakikastike

1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Raastettua inkivääriä

lisäksi

1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään palaan ja mausta kevyesti suolalla.

700 g
Lohifileetä
Suolaa
2

Keitä kastikkeen aineksia hetki kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.

1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Riisiviinietikkaa
1 rkl
Raastettua inkivääriä
3

Paahda lohipaloja uunivuoassa 225-asteiseessa uunissa 10 minuuttia. Valuta päälle kastike ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1655

395

25,5 g

4,8 g

7,5 g

6,5 g

0,5 g

34,0 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Raastettu valkosipulinkynsi,

1 rkl Raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli