Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-juustolihapullat

Texmex-juustolihapullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Juustoa sisältävät lihapullat on näppärintä kypsentää uunissa. Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa, tai täytä patongit lihapullilla ja salaatilla.

Ainekset

500 g
Naudan jauhelihaa
150 g
Texmex-juustoraastetta
1 kpl
Sipuli
2 tl
Öljyä
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi öljyssä. Sekoita korppujauhot, mausteet ja kananmuna keskenään. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja juustoraaste.

2

Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikina lihapulliksi ja pane leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

52

217

2,5 g

0,9 g

1,9 g

0,1 g

0,1 g

5,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Texmex-juustoraastetta,

1 dl Vettä,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli