Texmex-kanakääröt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-kanakääröt

Texmex-kanakääröt

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Järjestä grillijuhlat texmex-henkeen! Tarjoa jalapenoilla ja cheddarilla täytettyjä kanarirullia, joiden kanssa maistuu kevyt maissisalsa. Kanan paistileikkeet sopivat mainiosti grilliin, sillä niiden rasva pitää lihan mehevänä.

Ruokavaliot

Ainekset

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä
1 tl
suolaa
50 g
(reilu 1 dl) jalapenoviipaleita (säilyke)
100 g
cheddarjuustoraastetta

mausteöljy

3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
savupaprikaa
2 tl
chilimausteseosta

maissisalsa

200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
250 g
(½) kurkkua
1/2
ruukkua korianteria
1 kpl
varrellinen punasipuli
1 kpl
lime
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilihiutaleita

lisäksi

puisia cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nuiji leikkeet ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle suolaa.

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä
2

Hienonna jalapenot ja sekoita ne juustoraasteeseen. Lisää seos leikkeiden keskelle ja painele tiiviiksi keoiksi. Kääri leikkeet rulliksi ja sulje cocktailtikuilla.

50 g
(reilu 1 dl) jalapenoviipaleita (säilyke)
100 g
cheddarjuustoraastetta
puisia cocktailtikkuja
3

Valmista mausteöljy. Sekoita rypsiöljy, savupaprika ja chilimausteseos. Sivele rullat öljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

1 tl
savupaprikaa
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
chilimausteseosta
4

Valmista maissisalsa. Sulata maissit mikrossa miedolla teholla. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja silppua punasipuli varsineen. Sekoita kasvikset. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja chilihiutaleilla.

1/2
ruukkua korianteria
1/2 tl
chilihiutaleita
200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
1 kpl
varrellinen punasipuli
250 g
(½) kurkkua
1/2 tl
suolaa
1 kpl
lime
5

Ruskista kanakääröjen pinta nopeasti grilliritilällä tai -parilalla. Siirrä alumiiniseen grillivuokaan. Aseta vuoka grillin yläritilälle, pienennä hieman lämpöä ja kypsennä noin 20 minuuttia. Voit kypsentää kääröt myös uunigrillissä tai 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika uunissa on noin 25 minuuttia.

Vinkki: Murskaa 2 dl maissinachoja ja ripottele rouhe valmiiden kääröjen pinnalle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
Muokattu: 15.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1755

419

26,0 g

6,8 g

17,3 g

5,3 g

3,3 g

26,5 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli