Texmex-kanakääröt

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Järjestä grillijuhlat texmex-henkeen! Tarjoa jalapenoilla ja cheddarilla täytettyjä kanarirullia, joiden kanssa maistuu kevyt maissisalsa. Kanan paistileikkeet sopivat mainiosti grilliin, sillä niiden rasva pitää lihan mehevänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
1 tlsuolaa
50 g(reilu 1 dl) jalapenoviipaleita (säilyke)
100 gcheddarjuustoraastetta

Mausteöljy

3 rklrypsiöljyä
1 tlsavupaprikaa
2 tlchilimausteseosta

Maissisalsa

200 g(1 ps) maissia (pakaste)
250 g(½) kurkkua
1/2 ruukkua korianteria
1 kplvarrellinen punasipuli
1 kpllime
1/2 tlsuolaa
1/2 tlchilihiutaleita

Lisäksi

puisia cocktailtikkuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Nuiji leikkeet ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle suolaa.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
  2. 2

    Hienonna jalapenot ja sekoita ne juustoraasteeseen. Lisää seos leikkeiden keskelle ja painele tiiviiksi keoiksi. Kääri leikkeet rulliksi ja sulje cocktailtikuilla.

    MääräAinesosa
    50 g(reilu 1 dl) jalapenoviipaleita (säilyke)
    100 gcheddarjuustoraastetta
    puisia cocktailtikkuja
  3. 3

    Valmista mausteöljy. Sekoita rypsiöljy, savupaprika ja chilimausteseos. Sivele rullat öljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlsavupaprikaa
    3 rklrypsiöljyä
    2 tlchilimausteseosta
  4. 4

    Valmista maissisalsa. Sulata maissit mikrossa miedolla teholla. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja silppua punasipuli varsineen. Sekoita kasvikset. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja chilihiutaleilla.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua korianteria
    1/2 tlchilihiutaleita
    200 g(1 ps) maissia (pakaste)
    1 kplvarrellinen punasipuli
    250 g(½) kurkkua
    1/2 tlsuolaa
    1 kpllime
  5. 5

    Ruskista kanakääröjen pinta nopeasti grilliritilällä tai -parilalla. Siirrä alumiiniseen grillivuokaan. Aseta vuoka grillin yläritilälle, pienennä hieman lämpöä ja kypsennä noin 20 minuuttia. Voit kypsentää kääröt myös uunigrillissä tai 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika uunissa on noin 25 minuuttia.

Vinkki: Murskaa 2 dl maissinachoja ja ripottele rouhe valmiiden kääröjen pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
1.5.2019
|
Päivitetty: 15.12.2025