Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.
Valmista täyte. Paahda pannulla jauheliha sipulin kanssa. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, pilkottu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhelihaseokseen juustoraaste.
Anna perunoiden jäähtyä hetki ja leikkaa ne veitsellä halki. Viillä perunoiden pintaan ristiviillot ja purista perunoita hieman reunoilta, jotta perunat avautuvat.
Nosta perunat uunipellille ja täytä jauheliha-juustoseoksella. Kuorruta perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto saa väriä. Koristele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
336
1407
17,3 g
5,3 g
30,2 g
2,0 g
2,2 g
12,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 rkl Texmex-mausteseosta,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
150 g (pussi) texmex-juustoraastetta,
Chiliä, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli