Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-siskonmakkarakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta siskonmakkarakeitto vaihteeksi texmex-tyyliin. Pavut ja maissi tuovat keittoon makua ja ruokaisuutta.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
40 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutioita
240 g
(1 prk) säilykekidneypapuja
500 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
200 g
(1 ps) pakastemaissia
200 g
(1 ps) pakastepapuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
2

Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteseos, vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua 5 minuuttia.

2 rkl
Tomaattipyreetä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutioita
40 g
(1 ps) tacomausteseosta
3

Huuhtele kidneypavut ja lisää keittoon. Purista makkarat pieninä palloina joukkoon. Lisää maissit ja pavut. Keitä vielä reilu 5 minuuttia.

200 g
(1 ps) pakastepapuja
240 g
(1 prk) säilykekidneypapuja
200 g
(1 ps) pakastemaissia
500 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 1.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1120

14,3 g

4,8 g

18,9 g

6,1 g

6,3 g

13,1 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä,

40 g (1 ps) tacomausteseosta,

1,5 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli