Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-vehnätortillat

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

8 kpl
Valmiita vehnätortilloja

Täyte:

1 kpl
Punasipuli viipaloituna
1 - 2 kpl
Tomaattia kuutioituna, pehmeä sisus poistettuna
1 kpl
Annos jauheliha- tai tonnikalatäytettä, kts. ohje alla
3 - 4 kpl
Jalopenoa viipaloituna
Neljäsosa jäävuorisalaattia
1 kpl
Annos limesmetanaa, kts. ohje alla
1 kpl
Annos guacamolekastiketta, kts ohje alla
Juustoraastetta halutessasi

Jauhelihatäyte:

200 g
Paistijauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
Puolikas juuriselleri
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 dl
Vettä
Chilikastiketta maun mukaan
1 kpl
Tlk valkoisia papuja
Tomaattikastikeessa
Cayennenpippuria maun mukaan
Rouhittua mustapippuria

Tonnikalatäyte:

1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 kpl
Sipuli
Öljyä paistamiseen
150 g
Tomaattipyreetä
1 dl
Vettä
1/2 tl
Currya
1/2 tl
Cayennenpippuria
2 kpl
Tonnikalaa öljyssä
1 kpl
Tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Tuoretta basilikaa silputtuna

Limesmetana:

1 kpl
Smetanaa
1 kpl
Limetin mehu
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Guacamole eli kylmä avokadokastike:

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Kypsää avokadoa
1 - 2 rkl
Sitruunan tai limetin mehua
1 kpl
Valkosipulin kynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Ripaus chilijauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuullota pannulla öljyssä sipuliviipaleita. Levitä kaikkia täyteaineita päällekkäin uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan lämmitetyille tortilloille. Taittele kokoon tai kääräise rullalle. Nauti heti.JauhelihatäyteRuskista jauheliha öljyssä. Lisää kuutioitu sipuli sekä hienoksi raastetut porkkanat ja selleri. Paista pari kolme minuuttia ja lisää liemikuutio, vesi ja chilikastike. Pane joukkoon pavut ja anna kiehahtaa.Tonnikalatäyte:Kuullota öljyssä pannulla silputtu sipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi. Mausta ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää tonnikala ja pavut ja tarvittaessa suolaa. Kuumenna seos kiehuvaksi.Limesmetana:Sekoita kaikki aineet keskenään.Guacamole:Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokadot, poista kivi ja hienonna haarukalla koverrettu hedelmäliha kulhossa. Pane sekaan sitruunan tai limetin mehu. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita ne sekä loput aineista avokadon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.