Thaimaalainen kurkkurelissi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Thaimaalainen kurkkurelissi

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Vettä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Pieni porkkana
1/2 kpl
Kurkkua
Pala tuoretta chiliä
Tuoretta korianteria halutessasi

Näin teet

1

Mittaa viinietikka, sokeri, suola ja vesi kattilaan ja keitä noin minuutti eli kunnes sokeri liukenee. Kuori sipuli ja porkkana. Silppua sipuli ja leikkaa porkkana hyvin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja paloittele viipaleet neljään osaan. Poista chilistä siemenet ja leikkaa chili pieneksi silpuksi. Pane kasvikset ja chili kulhoon ja kaada kuuma etikkaliemi päälle. Tarkista maku ja sirottele päälle halutessasi hienonnettua korianteria. Tarjoa esimerkiksi liha- tai broilerivartaiden kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.5.2019