Timjamitikut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Timjamitikut

Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
2 rkl
Oliiviöljyä

voiteluun

3 rkl
Oliiviöjyä
Rouhittua merisuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan sokeri, jauhot, mausteet sekä oliiviöljy. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.Jaa taikina neljään osaan. Paloittele osat vielä kymmeneen osaan ja pyörittele ohuita 20-25 cm pituisia leipätikkuja. Anna leipien kohota vielä noin 15 minuuttia.Leivo aina vain yksi pellillinen kerrallaan, jotta tikut eivät kohoa liikaa. Peitä loput taikinapalat kelmulla. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa.Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä kullankeltaiset leipätikut ritilällä, älä peitä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.