Timjamitikut - Yhteishyvä

Timjamitikut

???
Kappaleita
40
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
2 rkl
Oliiviöljyä

VOITELUUN

3 rkl
Oliiviöjyä
Rouhittua merisuolaa

Näin teet

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan sokeri, jauhot, mausteet sekä oliiviöljy. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.Jaa taikina neljään osaan. Paloittele osat vielä kymmeneen osaan ja pyörittele ohuita 20-25 cm pituisia leipätikkuja. Anna leipien kohota vielä noin 15 minuuttia.Leivo aina vain yksi pellillinen kerrallaan, jotta tikut eivät kohoa liikaa. Peitä loput taikinapalat kelmulla. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa.Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä kullankeltaiset leipätikut ritilällä, älä peitä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa