Tomaatti-anjovispasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaatti-anjovispasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pasta puttanesca eli tomaatti-anjovispasta syntyy helposti kotikeittiössäkin. Valitse makusi mukaan tagliatelleä tai spagettia. Lisää pastan pinnalle lopuksi persiljasilppua ja parmesaaniraastetta.

Ainekset

300 - 400 g
Tagliatellea tai spagettia
250 g
Kirsikkatomaatteja
1 kpl
Iso sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynttä
6 - 8 kpl
Anjovisfileetä
2 - 3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Chilimausteseosta tai rouhetta
1 dl
Kivettömiä oliiveja
Mustapippuria
3 rkl
Persiljasilppua
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puolita tomaatit. Silppua sipulit. Paloittele anjovisfileet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää chili, tomaatit ja anjovikset. Kuumenna hetki sekoitellen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele sekaan oliivit ja tomaatti-anjovisseos. Mausta mustapippurilla. Lisää pinnalle persiljasilppua ja parmesaaniraastetta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.8.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2003

478

14,8 g

2,3 g

70,0 g

3,8 g

4,8 g

13,8 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulin kynttä,

0,5 tl Chilimausteseosta tai rouhetta,

Mustapippuria,

3 rkl Persiljasilppua,

Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli