Tomaatti-fetapitsa | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaatti-fetapitsa

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

1 dl
Vettä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kuivahiivaa
Sokeria
Suolaa
2 rkl
Oliiviöljyä

tomaattikastike

2 dl
Tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Fariinisokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

voiteluun

Oliiviöljyä

pinnalle

3 kpl
Tomaattia
3/4 dl
Fetajuustokuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri ja suola nesteeseen. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia. Valmista kastike. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa. Sivele pohjat öljyllä. Levitä päälle jäähtynyt tomaattikastike. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päälle juustokuutiot. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2304

551

19,5 g

4,5 g

76,0 g

16,5 g

6,5 g

13,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Kuivahiivaa,

Sokeria,

Suolaa,

2 rkl Tomaattisosetta,

Hienonnettu valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Oliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli