Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri ja suola nesteeseen. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia. Valmista kastike. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa. Sivele pohjat öljyllä. Levitä päälle jäähtynyt tomaattikastike. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päälle juustokuutiot. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
551
2304
19,5 g
4,5 g
76,0 g
16,5 g
6,5 g
13,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
1 tl Kuivahiivaa,
Sokeria,
Suolaa,
2 rkl Tomaattisosetta,
Hienonnettu valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli