Tomaatti-fetapitsa

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

1 dlvettä
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlkuivahiivaa
sokeria
suolaa
2 rkloliiviöljyä

Tomaattikastike

2 dltomaattimurskaa
2 rkltomaattisosetta
1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
1 rklfariinisokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Voiteluun

oliiviöljyä

Pinnalle

3 kpltomaattia
3/4 dlfetajuustokuutioita

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri ja suola nesteeseen. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia. Valmista kastike. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa. Sivele pohjat öljyllä. Levitä päälle jäähtynyt tomaattikastike. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päälle juustokuutiot. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 tl Kuivahiivaa, Sokeria, Suolaa, 2 rkl Tomaattisosetta, Hienonnettu valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Oliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025