Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri ja suola nesteeseen. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia. Valmista kastike. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa. Sivele pohjat öljyllä. Levitä päälle jäähtynyt tomaattikastike. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päälle juustokuutiot. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2304
551
19,5 g
4,5 g
76,0 g
16,5 g
6,5 g
13,5 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
1 tl Kuivahiivaa,
Sokeria,
Suolaa,
2 rkl Tomaattisosetta,
Hienonnettu valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli