Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Pihvitomaattia
1 kpl
Iso salaattisipuli tai nippu kesäsipuleita tai 2 tavallista keltasipulia ja muutama kevätsipulin varsi
200 - 300 g
Fetajuustoa tai 400 g kotijuustoa

PÄÄLLE

1/2 dl
Oliiviöljyä
(ripaus suolaa)
2 rkl
Balsami- tai punaviinietikkaa
Mustapippurirouhetta tai pippuriseosmaustetta
Tuoretta basilikaa

Näin teet

1

Pidä tomaatteja huoneenlämmössä ainakin vuorokausi ennen ruuan valmistamista, että niiden maku kypsyy parhaimmilleen. Huuhdo ja viipaloi tomaatit paksuiksi, meheviksi viipaleiksi lautasella. Käytä irronnut tomaattimehu salaattiin tai leipien kostutukseen.Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi, sitä ohuemmiksi mitä vahvemmasta mausta on kysymys. Silppua sipulinvarret suoraan salaattiin.Murenna feta käsin. Lampaanmaidosta tehty feta on maukkainta ja voimakkainta, lehmänmaidosta valmistettu miedointa. Myös molempia maitoja voidaan käyttää fetajuuston tekemiseen, jolloin saatu keskiverto maku miellyttää ehkä useimpia. Maista siis juustoa. Feta on tyypiltään suolavedessä säilytettävä tuorejuusto, joten muuta suolaa ei salaattiin tarvita. Jos käytät suomalaista kotijuustoa, juoksutin- tai piimäjuustoa fetan sijasta, ripauta tomaattiviipaleille hiukan suolaa.Lado kaikki ainekset kerroksittain salaattiastiaan tai suoraan lautasille ja valuta päälle hiukan hyvää oliiviöljyä. Pirskota aineksille viinietikkaa ja ripauta hiukan pippuria päälle. Muuta salaattikastiketta ei tässä tapauksessa tarvita. Koristele salaatti kokonaisilla tai revityillä basilikanlehdillä. Tarjoa se viileän huoneenlämpöisenä ja paahdetut leivät sen kanssa kuumina. Hankaa leipien pintaan paahtamisen jälkeen hiukan valkosipulinkynttä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.2.2005
Muokattu: 15.5.2019