Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät

Nappaa talteen!
| 4 kpl | pihvitomaattia |
| 1 kpl | iso salaattisipuli tai nippu kesäsipuleita tai 2 tavallista keltasipulia ja muutama kevätsipulin varsi |
| 200 - 300 g | fetajuustoa tai 400 g kotijuustoa |
| Päälle | |
|---|---|
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| (ripaus suolaa) | |
| 2 rkl | balsami- tai punaviinietikkaa |
| mustapippurirouhetta tai pippuriseosmaustetta | |
| tuoretta basilikaa | |
- 1.
Pidä tomaatteja huoneenlämmössä ainakin vuorokausi ennen ruuan valmistamista, että niiden maku kypsyy parhaimmilleen. Huuhdo ja viipaloi tomaatit paksuiksi, meheviksi viipaleiksi lautasella. Käytä irronnut tomaattimehu salaattiin tai leipien kostutukseen.Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi, sitä ohuemmiksi mitä vahvemmasta mausta on kysymys. Silppua sipulinvarret suoraan salaattiin.Murenna feta käsin. Lampaanmaidosta tehty feta on maukkainta ja voimakkainta, lehmänmaidosta valmistettu miedointa. Myös molempia maitoja voidaan käyttää fetajuuston tekemiseen, jolloin saatu keskiverto maku miellyttää ehkä useimpia. Maista siis juustoa. Feta on tyypiltään suolavedessä säilytettävä tuorejuusto, joten muuta suolaa ei salaattiin tarvita. Jos käytät suomalaista kotijuustoa, juoksutin- tai piimäjuustoa fetan sijasta, ripauta tomaattiviipaleille hiukan suolaa.Lado kaikki ainekset kerroksittain salaattiastiaan tai suoraan lautasille ja valuta päälle hiukan hyvää oliiviöljyä. Pirskota aineksille viinietikkaa ja ripauta hiukan pippuria päälle. Muuta salaattikastiketta ei tässä tapauksessa tarvita. Koristele salaatti kokonaisilla tai revityillä basilikanlehdillä. Tarjoa se viileän huoneenlämpöisenä ja paahdetut leivät sen kanssa kuumina. Hankaa leipien pintaan paahtamisen jälkeen hiukan valkosipulinkynttä.
Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pihvitomaattia |
| 1 kpl | iso salaattisipuli tai nippu kesäsipuleita tai 2 tavallista keltasipulia ja muutama kevätsipulin varsi |
| 200 - 300 g | fetajuustoa tai 400 g kotijuustoa |
Päälle | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| (ripaus suolaa) | |
| 2 rkl | balsami- tai punaviinietikkaa |
| mustapippurirouhetta tai pippuriseosmaustetta | |
| tuoretta basilikaa | |
Valmistus
- 1
Pidä tomaatteja huoneenlämmössä ainakin vuorokausi ennen ruuan valmistamista, että niiden maku kypsyy parhaimmilleen. Huuhdo ja viipaloi tomaatit paksuiksi, meheviksi viipaleiksi lautasella. Käytä irronnut tomaattimehu salaattiin tai leipien kostutukseen.Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi, sitä ohuemmiksi mitä vahvemmasta mausta on kysymys. Silppua sipulinvarret suoraan salaattiin.Murenna feta käsin. Lampaanmaidosta tehty feta on maukkainta ja voimakkainta, lehmänmaidosta valmistettu miedointa. Myös molempia maitoja voidaan käyttää fetajuuston tekemiseen, jolloin saatu keskiverto maku miellyttää ehkä useimpia. Maista siis juustoa. Feta on tyypiltään suolavedessä säilytettävä tuorejuusto, joten muuta suolaa ei salaattiin tarvita. Jos käytät suomalaista kotijuustoa, juoksutin- tai piimäjuustoa fetan sijasta, ripauta tomaattiviipaleille hiukan suolaa.Lado kaikki ainekset kerroksittain salaattiastiaan tai suoraan lautasille ja valuta päälle hiukan hyvää oliiviöljyä. Pirskota aineksille viinietikkaa ja ripauta hiukan pippuria päälle. Muuta salaattikastiketta ei tässä tapauksessa tarvita. Koristele salaatti kokonaisilla tai revityillä basilikanlehdillä. Tarjoa se viileän huoneenlämpöisenä ja paahdetut leivät sen kanssa kuumina. Hankaa leipien pintaan paahtamisen jälkeen hiukan valkosipulinkynttä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























