Tomaattisämpylät

arvosana1/5

(1)arvio
24 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
370 gyrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 dlvettä
50 gtuorehiivaa
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
2 tlkuivattua rosmariinia
3/4 dlauringonkukansiemeniä
9 dlvehnäjauhoja
3/4 dloliiviöljyä

Päälle:

24 kplmustaa oliivia
kuivattua rosmariinia
voiteluun oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita tomaattimurska ja vesi keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, rosmariini ja auringonkukansiemenet. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää oliiviöljy lopuksi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja laita palat voideltuihin muffinivuokiin. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paina sämpylöiden keskelle kuoppa ja voitele sämpylät oliiviöljyllä, vältä voitelemasta kuoppia. Paina kuoppiin oliivit ja ripottele rosmariinia sämpylöiden pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä