Tonnikala-riisipihvit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikala-riisipihvit

???
Kappaleita
12
Riisistä ja tonnikalasta valmistuu ruokaisat pihvit. Tarjoa tonnikalapihvit chilikastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Keitettyä riisiä (esim. basmati)
1 kpl
(200 g/150 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 dl
Säilykemaissia
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Silputtua basilikaa

TARJOILUUN

Makeaa chilikastiketta

Näin teet

1

Yhdistä kulhossa keitetty riisi, valutettu tonnikala, maissi, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhot, suola, pippuri ja basilika.

Nosta massasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita nokareet hieman ohuemmiksi. Paista pihvit kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 15 minuuttia. Tarjoa vastapaistettuina makean chilikastikkeen kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.5.2019