Tonnikalapyörykät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tonnikalapyörykät
Play

Tonnikalapyörykät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee pyörykät vaihteeksi tonnikalasta. Paista pannulla rapeiksi ja tarjoa perunamuusin kanssa. Suosi MSC-merkittyä tonnikalaa, joka on pyydetty vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Ainekset

3 kpl
(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
100 g
voimakasta cheddarjuustoa (esim. Jukolan Aito)
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3 kpl
(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
100 g
voimakasta cheddarjuustoa (esim. Jukolan Aito)
2

Sekoita tonnikalan joukkoon juustoraaste, ruohosipuli, kananmunat, korppujauho, sitruunanmehu ja mustapippuri.

1 dl
ruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin noin 16 kalapullaa. Paista pullat pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi.

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Tarjoa tonnikalapullat perunamuusin ja sitruunalohkojen kanssa. Pakasteperunamuusin valmistat nopeasti mikrossa.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1528

365

20,8 g

7,0 g

14,0 g

0,5 g

1,0 g

30,0 g

1,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli