Tonnikalapyörykät

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

15 min

Tee pyörykät vaihteeksi tonnikalasta. Paista kalapullat pannulla rapeiksi ja tarjoa perunamuusin ja sitruunalohkojen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kpl(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
100 gvoimakasta cheddarjuustoa (esim. jukolan aito)
1 dlruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlkorppujauhoja
2 tlsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

PAISTAMISEEN

1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    3 kpl(á 150-160 g) tonnikalaa (säilykepurkkia) paloina öljyssä
    100 gvoimakasta cheddarjuustoa (esim. jukolan aito)
  2. 2

    Sekoita tonnikalan joukkoon juustoraaste, ruohosipuli, kananmunat, korppujauho, sitruunanmehu ja mustapippuri.

    MääräAinesosa
    1 dlruohosipulia hienonnettuna (n. ½ ruukkua)
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlkorppujauhoja
    2 tlsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin noin 16 kalapullaa. Paista pullat pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Suosi MSC-merkittyä tonnikalaa, joka on pyydetty vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Vinkki: Pakasteperunamuusin valmistat nopeasti mikrossa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä