Tortillat | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tortillat

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

6 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Öljyä
2 3/10 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita suola ja öljy jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa 8–10 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ohuiksi tortilloiksi. Pane tortillat nihkeäksi kostutetun pyyhkeen sisään odottamaan paistamista, etteivät ne kuivu.

Kuumenna valurautapannu ja paista tortillat ruskeapilkullisiksi leiviksi. Pane valmiit tortillat leivinpaperin ja pyyhkeen sisään odottamaan tarjoilua.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

994

238

6,9 g

0,6 g

33,5 g

0,6 g

6,6 g

6,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

2,3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli