Toscanalainen tomahawk
Ainekset
Timjami-rosmariinipesto
Valmistus
Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
141
592
13,8 g
1,0 g
1,5 g
0,8 g
1,0 g
2,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl tomahawk-pihvi,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
1 rkl hienonnettua rosmariinia,
ruukku basilikaa,
3 rkl raastettua parmesaania,
oliiviöljyä,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli