Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
592
141
13,8 g
1,0 g
1,5 g
0,8 g
1,0 g
2,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl tomahawk-pihvi,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä,
1 rkl hienonnettua rosmariinia,
ruukku basilikaa,
3 rkl raastettua parmesaania,
oliiviöljyä,
sormisuolaa,
mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli