Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Toscanalainen tomahawk maustetaan ihanilla yrteillä ja tarjoillaan timjami-rosmariinipeston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
| 1 kpl | tomahawk-pihvi |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| Timjami-rosmariinipesto | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
| 1 rkl | hienonnettua rosmariinia |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| 2 tl | sitruunamehua |
| oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Toscanalainen tomahawk maustetaan ihanilla yrteillä ja tarjoillaan timjami-rosmariinipeston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | tomahawk-pihvi |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Timjami-rosmariinipesto | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
| 1 rkl | hienonnettua rosmariinia |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| 2 tl | sitruunamehua |
| oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | tomahawk-pihvi |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| mustapippuria myllystä | |
| sormisuolaa | |
| 2 tl | sitruunamehua |
| oliiviöljyä | |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 rkl | hienonnettua rosmariinia |
| 2 rkl | timjaminlehtiä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl tomahawk-pihvi, sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 1 rkl hienonnettua rosmariinia, ruukku basilikaa, 3 rkl raastettua parmesaania, oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli