Toscanalainen tomahawk maustetaan ihanilla yrteillä.
Toscanalainen tomahawk maustetaan ihanilla yrteillä.
Yhteistyössä

Toscanalainen tomahawk

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Toscanalainen tomahawk maustetaan ihanilla yrteillä ja tarjoillaan timjami-rosmariinipeston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpltomahawk-pihvi
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Timjami-rosmariinipesto

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkltimjaminlehtiä
1 rklhienonnettua rosmariinia
1 ruukku basilikaa
1 dlpinjansiemeniä
3 rklraastettua parmesaania
2 tlsitruunamehua
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.

    MääräAinesosa
    1 kpltomahawk-pihvi
    sormisuolaa
    mustapippuria myllystä
  2. 2

    Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.

    MääräAinesosa
    mustapippuria myllystä
    sormisuolaa
    2 tlsitruunamehua
    oliiviöljyä
    3 rklraastettua parmesaania
    1 dlpinjansiemeniä
    1 ruukku basilikaa
    1 rklhienonnettua rosmariinia
    2 rkltimjaminlehtiä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl tomahawk-pihvi, sormisuolaa, mustapippuria myllystä, 1 rkl hienonnettua rosmariinia, ruukku basilikaa, 3 rkl raastettua parmesaania, oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä