Tostonet eli litistetyt keittobanaanit

Arvostele resepti
10 Kappaletta

15 min

Tostonet ovat friteerattuja ja litistettyjä keittobanaanikakkusia, jotka sopivat alkupalaksi, pikkusuolaiseksi tai lisukkeeksi. Voit myös päällystää tostonet vaikkapa avokado-tomaattisalaatilla tai graavilohella.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplvihreää keittobanaania
1/2 lrypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 tlsormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori banaanit ja leikkaa ne kolmen sentin paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä keittobanaanipaloja kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.

    MääräAinesosa
    2 kplvihreää keittobanaania
    1/2 lrypsi- tai auringonkukkaöljyä
  2. 2

    Nosta banaanipalat reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna niiden valua hetki. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja paina juomalasin pohjalla palat litteiksi kakuiksi.

  3. 3

    Kypsennä litistettyjä paloja kuumassa öljyssä vielä 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta sormisuolalla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 tlsormisuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä