Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tostonet eli litistetyt keittobanaanit

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Tostonet ovat friteerattuja ja litistettyjä keittobanaanikakkusia, jotka sopivat alkupalaksi, pikkusuolaiseksi tai lisukkeeksi. Voit myös päällystää tostonet vaikkapa avokado-tomaattisalaatilla tai graavilohella.

Ainekset

2 kpl
Vihreää keittobanaania
1/2 l
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 tl
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori banaanit ja leikkaa ne kolmen sentin paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä keittobanaanipaloja kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.

2 kpl
Vihreää keittobanaania
1/2 l
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2

Nosta banaanipalat reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna niiden valua hetki. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja paina juomalasin pohjalla palat litteiksi kakuiksi.

3

Kypsennä litistettyjä paloja kuumassa öljyssä vielä 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta sormisuolalla. Tarjoa heti.

1 tl
Sormisuolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
|
Muokattu: 19.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

415

1738

45,1 g

2,6 g

3,7 g

2,7 g

0,4 g

0,2 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli