Pese kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi.
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada pankojauhot syvälle lautaselle. Dippaa kaalipalat taikinaan ja pyörittele pankojauhoissa. Levitä palat leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä puolivälissä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kukkakaalit kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina tai dippaa kastikkeeseen.
Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa kukkakaalit halutessasi riisin kanssa.
Vinkki: Voit paistaa kukkakaalit Airfryerissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Paista kukkakaalin lehdet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Pyörittele lehdet öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen paistoa. Hyödynnä paksut varret esimerkiksi kasvissosekeittoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
458
1915
20,5 g
1,3 g
55,5 g
8,0 g
5,0 g
9,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl srirachaa,
ruohosipulia,
seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli