Tuliset kukkakaaliwingsit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Bang bang -kukkakaalit eli tuliset kukkakaaliwingsit ovat satokauden koukuttavin herkku! Kukkakaalin kukinnot paistetaan uunissa rapeiksi suupaloiksi taikinakuoren sisällä ja viimeistellään makeantulisella chilikastikkeella. Rapeat chilikukkakaalit ovat kiva vegaaninen vaihtoehto naposteluruoaksi.
| 1 kpl | iso kukkakaali |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | pankojauhoja |
| Chilikastike | |
|---|---|
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | vettä |
| 2 tl | srirachaa |
| Halutessasi | |
| ruohosipulia | |
| seesaminsiemeniä | |
- 1.
Pese kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi.
- 2.
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada pankojauhot syvälle lautaselle. Dippaa kaalipalat taikinaan ja pyörittele pankojauhoissa. Levitä palat leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä puolivälissä.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kukkakaalit kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina tai dippaa kastikkeeseen.
- 4.
Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa kukkakaalit halutessasi riisin kanssa.
Bang bang -kukkakaalit eli tuliset kukkakaaliwingsit ovat satokauden koukuttavin herkku! Kukkakaalin kukinnot paistetaan uunissa rapeiksi suupaloiksi taikinakuoren sisällä ja viimeistellään makeantulisella chilikastikkeella. Rapeat chilikukkakaalit ovat kiva vegaaninen vaihtoehto naposteluruoaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso kukkakaali |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | pankojauhoja |
Chilikastike | |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | vettä |
| 2 tl | srirachaa |
Halutessasi | |
| ruohosipulia | |
| seesaminsiemeniä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese kukkakaali. Leikkaa kukinnot suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso kukkakaali - 2
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada pankojauhot syvälle lautaselle. Dippaa kaalipalat taikinaan ja pyörittele pankojauhoissa. Levitä palat leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä puolivälissä.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 1 tl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl suolaa 2 dl vettä 2 1/2 dl pankojauhoja - 3
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kukkakaalit kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina tai dippaa kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 dl vegaanista majoneesia 1/2 dl makeaa chilikastiketta 1 rkl limenmehua 1 rkl vettä 2 tl srirachaa - 4
Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa kukkakaalit halutessasi riisin kanssa.
Määrä Ainesosa ruohosipulia seesaminsiemeniä
Vinkki: Voit paistaa kukkakaalit Airfryerissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Paista kukkakaalin lehdet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Pyörittele lehdet öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen paistoa. Hyödynnä paksut varret esimerkiksi kasvissosekeittoon.
Ravintosisältö
458
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
458
Energiaa kcal
1915
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl srirachaa, ruohosipulia, seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























