Tuliset ruisleipäpizzat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tuliset ruisleipäpizzat eli tutummin lämppärit täytetään tomaattisella jauhelihatäytteellä. Leivät viimeistellään juustoraasteella ja srirachakastike nostaa maun uudelle tasolle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gjauhelihaa
2 rkloliiviöljyä
3 rkltomaattipyreetä
1/2 dlvettä
2 tlkuivattua oreganoa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
8 kplruisleipäpalaa
125 g(1/2 rs) kirsikkatomaattia
2 dljuustoraastetta
1 rklsrirachakastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 gjauhelihaa
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Lisää tomaattipyree, vesi ja mausteet. Kiehauta seos.

    MääräAinesosa
    3 rkltomaattipyreetä
    1/2 dlvettä
    2 tlkuivattua oreganoa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää leipäviipaleille jauhelihatäytettä ja tomaatteja. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

    MääräAinesosa
    125 g(1/2 rs) kirsikkatomaattia
    2 dljuustoraastetta
  4. 4

    Paista leipiä uunissa noin 15 minuuttia. Valuta srirachakastiketta pizzojen päälle.

    MääräAinesosa
    1 rklsrirachakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä