Tuliset ruisleipäpizzat
30 min

Nappaa talteen!
Tuliset ruisleipäpizzat eli tutummin lämppärit täytetään tomaattisella jauhelihatäytteellä. Leivät viimeistellään juustoraasteella ja srirachakastike nostaa maun uudelle tasolle.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 8 kpl | ruisleipäpalaa |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaattia |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla.
- 2.
Lisää tomaattipyree, vesi ja mausteet. Kiehauta seos.
- 3.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää leipäviipaleille jauhelihatäytettä ja tomaatteja. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- 4.
Paista leipiä uunissa noin 15 minuuttia. Valuta srirachakastiketta pizzojen päälle.
Tuliset ruisleipäpizzat eli tutummin lämppärit täytetään tomaattisella jauhelihatäytteellä. Leivät viimeistellään juustoraasteella ja srirachakastike nostaa maun uudelle tasolle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 8 kpl | ruisleipäpalaa |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaattia |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g jauhelihaa 2 rkl oliiviöljyä - 2
Lisää tomaattipyree, vesi ja mausteet. Kiehauta seos.
Määrä Ainesosa 3 rkl tomaattipyreetä 1/2 dl vettä 2 tl kuivattua oreganoa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää leipäviipaleille jauhelihatäytettä ja tomaatteja. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 125 g (1/2 rs) kirsikkatomaattia 2 dl juustoraastetta - 4
Paista leipiä uunissa noin 15 minuuttia. Valuta srirachakastiketta pizzojen päälle.
Määrä Ainesosa 1 rkl srirachakastiketta
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























