Tunkutarjotin

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Asettele juustotarjottimen naposteltavat rennoiksi rykelmiksi esimerkiksi joulukuusen muotoon. Isolle laudalle kasatut sormisyötävät kruunataan siikatartar-suupaloilla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) minitomaatteja
3 kplpersimonia
142 g(1 prk, 235/142 g) täytettyjä oliiveja
250 g(2 ps) mozzarella mini juustopalloja
250 - 300 gkypsytettyä kovaa juustoa (esim. rainbow cheddar red tai valio keisarinna)
335 g(1 pkt) leipäjuustoa
130 g(1 pkt) chorizoa
100 g(1 pkt) suolakeksejä

Lisäksi

rosmariinia
(siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti)

Valmistus

  1. 1

    Pese tomaatit ja persimonit. Leikkaa persimonit suupaloiksi. Valuta oliivit ja mozzarellapallot. Leikkaa kypsytetystä juustosta kolmionmuotoisia viipaleita ja ota leipäjuustosta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia paloja.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    3 kplpersimonia
    142 g(1 prk, 235/142 g) täytettyjä oliiveja
    250 g(2 ps) mozzarella mini juustopalloja
    250 - 300 gkypsytettyä kovaa juustoa (esim. rainbow cheddar red tai valio keisarinna)
    335 g(1 pkt) leipäjuustoa
  2. 2

    Asettele kasvikset, oliivit, juustot, keksit ja chorizo isolle tarjottimelle esimerkiksi kuusen muotoon. Viimeistele rosmariininoksilla ja halutessasi siikatartar suupaloilla.

    MääräAinesosa
    130 g(1 pkt) chorizoa
    100 g(1 pkt) suolakeksejä
    rosmariinia
    (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti)

Valmista tunkutarjottimeen herkulliset siikatartar-suupalalat:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rosmariinia , (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä