Tunkutarjotin
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Asettele juustotarjottimen naposteltavat rennoiksi rykelmiksi esimerkiksi joulukuusen muotoon. Isolle laudalle kasatut sormisyötävät kruunataan siikatartar-suupaloilla.
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 3 kpl | persimonia |
| 142 g | (1 prk, 235/142 g) täytettyjä oliiveja |
| 250 g | (2 ps) mozzarella mini juustopalloja |
| 250 - 300 g | kypsytettyä kovaa juustoa (esim. rainbow cheddar red tai valio keisarinna) |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 130 g | (1 pkt) chorizoa |
| 100 g | (1 pkt) suolakeksejä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rosmariinia | |
| (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti) | |
- 1.
Pese tomaatit ja persimonit. Leikkaa persimonit suupaloiksi. Valuta oliivit ja mozzarellapallot. Leikkaa kypsytetystä juustosta kolmionmuotoisia viipaleita ja ota leipäjuustosta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia paloja.
- 2.
Asettele kasvikset, oliivit, juustot, keksit ja chorizo isolle tarjottimelle esimerkiksi kuusen muotoon. Viimeistele rosmariininoksilla ja halutessasi siikatartar suupaloilla.
Tunkutarjotin on loistava tarjottava joulun ja uudenvuoden juhliin. Asettele juustotarjottimen naposteltavat rennoiksi rykelmiksi esimerkiksi joulukuusen muotoon. Isolle laudalle kasatut sormisyötävät kruunataan siikatartar-suupaloilla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 3 kpl | persimonia |
| 142 g | (1 prk, 235/142 g) täytettyjä oliiveja |
| 250 g | (2 ps) mozzarella mini juustopalloja |
| 250 - 300 g | kypsytettyä kovaa juustoa (esim. rainbow cheddar red tai valio keisarinna) |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 130 g | (1 pkt) chorizoa |
| 100 g | (1 pkt) suolakeksejä |
Lisäksi | |
| rosmariinia | |
| (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti) | |
Valmistus
- 1
Pese tomaatit ja persimonit. Leikkaa persimonit suupaloiksi. Valuta oliivit ja mozzarellapallot. Leikkaa kypsytetystä juustosta kolmionmuotoisia viipaleita ja ota leipäjuustosta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia paloja.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) minitomaatteja 3 kpl persimonia 142 g (1 prk, 235/142 g) täytettyjä oliiveja 250 g (2 ps) mozzarella mini juustopalloja 250 - 300 g kypsytettyä kovaa juustoa (esim. rainbow cheddar red tai valio keisarinna) 335 g (1 pkt) leipäjuustoa - 2
Asettele kasvikset, oliivit, juustot, keksit ja chorizo isolle tarjottimelle esimerkiksi kuusen muotoon. Viimeistele rosmariininoksilla ja halutessasi siikatartar suupaloilla.
Määrä Ainesosa 130 g (1 pkt) chorizoa 100 g (1 pkt) suolakeksejä rosmariinia (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti)
Valmista tunkutarjottimeen herkulliset siikatartar-suupalalat:
Ravintosisältö
472
Energiaa kcal
1977
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,9 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
472
Energiaa kcal
1977
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,9 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rosmariinia , (siikatartar suupaloja, katso erillinen resepti).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























